Зрелище в Париж даде старта на Олимпийските игри (ВИДЕО и СНИМКИ)

Церемонията по откриването на Олимпийските игри се проведе в Париж, а в цялата френска столица мерките за сигурност бяха на възможно най-високо ниво. Френските власти разположиха близо 50 000 полицаи и войници, заедно със специални сили, за да обезопасят церемонията. Освен всичко това бяха включени и снайперисти, както и системи за приземяване на дронове. Полицаи имаше дори по покривите на сградите, снайперисти са по балконите, докато специалните части се движеха по Сена.

Това е 33-то издание на Олимпийските игри. Тази година церемонията е историческа, тъй като за първи път ще се проведе извън стадион, а спортистите ще дефилират с лодки, които ще пътуват по река Сена, като кулминацията ще бъде изгледът към емблематичната Айфелова кула. 

Общо 46 състезатели в 16 вида спорт ще представят България. Знаменосци ще са боксьорката Станимира Петрова и плувецът Любомир Епитропов.

Всички спортисти, които ще участват на игрите, ще са над 10 000. 

Тези игри отбелязват стогодишнината от Олимпийските игри от 1924 г. и това ще бъде шестото домакинство на Франция, включително и на зимни олимпийски игри. Тези олимпийски игри ще бъдат третите, провеждани в Париж, след 1900 и 1924 г
Досега само Лондон е бил домакин на игрите три пъти.

Церемонията започна наистина зрелищно! Факелът с олимпийския огън бе донесен по Сена, а френското знаме се издига над Париж
Първо беше показано видео, в което присъства и Зинедин Зидан, а след това последва красиво пиротехническо шоу с цветовете на френското знаме, докато олимпийският огън плаваше по Сена.

Парадът на нациите започна традиционно с Гърция и тима на бежанците и продължи със страните - участнички по азбучен ред. 

Последва изпълнение на Лейди Гага, която изпя песен на Зизи Жан Мари.

След това организаторите ни зарадваха с популярния Кан-Кан.  

Общо 2000 артисти участваха в церемонията.

 

TRUD_VERSION_AMP:42//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"