Абсолвенти от Стопанската академия в Свищов с дарение за болно дете

Абсолвентите от специалност ,,Публична администрация“ на Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов, се оказаха приемници не само на административно-управленски знания, умения и компетенции, а и на нещо още по-важно – примера на дарителят Димитър Ценов. С хуманен жест и съпричастност, по своя инициатива студентите събраха и предоставиха средства на нуждаещо се от помощ на Младен Алексиев.

Младен се ражда напълно нормално и здраво дете. Развива се добре, прохожда навреме, започва да изговаря своите първи думички, докато един ден, когато става на година и половина, му се поставя поредната ваксина Пентаксим. Малко след това започват проблемите на детето. Изкривяват му се крачетата, не може да стъпва, скоро след това спира да се храни и говори. Междувременно му е направена операция, която допълнително влошава неговото състояние. Следват множество прегледи и консултации със специалисти, като заключението е детска церебрална парализа. За да може да води по-пълноценен живот, малкото момче се нуждае от лечение в специализирана клиника в Германия, откъдето дават шанс за неговото оздравяване. Необходимата сума за лечението, което ще се проведе там е 30 000 евро. За съжаление тя е непосилна за семейството на момченцето.

Досега са събрани 24 000 лева.

Към благородния жест на студентите от специалност „Публична администрация“ се включиха и техни преподаватели от катедра „Стратегическо планиране“. Заедно те събраха 430 лв., които вече са преведени по сметката на Младен.

Абсолвентите призовават всички заинтересовани и желаещи да подкрепят Младен да направят своето дарение час по-скоро, за да може детенцето да оздравее и изживее едно истинско детство!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"