Австрия намери лекарство срещу глобализма

Крепост срещу миграцията в Европа

Виена спира парите за Украйна

Aнтиглобалистката Австрийска партия на свободата (АПС) е на път да си осигури победа с рекорден резултат на предстоящия в неделя парламентарен вот, показват проучванията.

Поскъпването на разходите за живот и затягането на режима за имиграцията са основните въпроси, които вълнуват гласоподавателите в Австрия. Към тази проблематика в последно време се прибави и темата за сигурността с оглед на зачестилите престъпления от мигранти.

Партийният шеф на АПС Херберт Кикъл е ярък критик на ЕС, а по-рано тази година той сключи съюз с унгарския премиер Виктор Орбан, с когото споделят много общи политики.

Смятан от мнозина в либералния политически спектър за твърде близък до Русия, 55-годишният Кикъл обещава да спре всякаква военна помощ за Украйна, пише в. “Таймс”.

АПС, стожер на европейската дясна политика, е основана през 1956 г. от бивши нацисти и офицери от СС. Но именно провокативните лозунги на Кикъл помогнаха на партията да се ребрандира през 90-те години на миналия век - и помогнаха на бившия ѝ лидер Йорг Хайдер да бъде избран за губернатор на Каринтия и да участва в коалиционен кабинет през 2000 г.

В своята предизборна програма АПС обещава да превърне Австрия в “крепост” срещу миграцията и свързаните с нея опасности. Партията обещава да защитава свободата и християнските корени на Европа и промотира семейството като “съюз между мъж и жена”.

Австрия иска Европа на нациите и свободата, а не на заразени с глобализъм институции, които прокарват “принудителен мултикултурализъм и масова миграция”, казва партията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"