Автобусни превозвачи: Тол системата е последното нещо, заради което бихме протестирали

Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи заяви пред БНТ, че автобусните превозвачи няма да оттеглят исканията си и това, което може да ги накара да преустановят протестни действия, е те да бъдат решени.

"Важно е да подчертаем, тъй като излезе в медийното пространство, че протестираме заради тол системата. Това е последното нещо, заради което бихме протестирали в момента. Защото, ако не решим тези проблеми, които сме поставили, няма да имаме нужда от тол система, поради факта, че няма да се движим и няма да извършим превозите, защото ще фалираме", заяви Милтенова.

"Ние няма да оттеглим исканията си. Това, което може да ни накара да преустановим протестни действия, е те да бъдат решени. Това са проблеми, които ние сме поставяли години наред. Знаете, че февруари месец ги бяхме поставили и пред премиера, когато също бяхме обявили протест. Тогава го отменихме, защото се поеха конкретни ангажименти с конкретни срокове да се изпълнят исканията ни. Но всъщност към днешна дата нито един от тези наши проблеми не е решен", каза още тя.

Основният проблем, който имат превозвачите, според Милтенова, е нерегламентираният превоз на пътници, който трябва да бъде решен спешно чрез инкриминиране на деянието.

Другият проблем е законодателната рамка - промените в Закона за автомобилните превози, които протестиращите искат да бъдат приети.

Автобусните превозвачи започват протест от днес. Фирмите са недоволни от системата "бонус-малус". Те настояват и за промяна в Закона за автомобилните превози, чрез която нерегламентираните превози ще се считат за престъпление.

На 13 януари автобусните превозвачи ще прекратят превозите, ако дотогава не бъдат изпълнени исканията им.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"