Автобусните билети в Стара Загора се купуват и чрез мобилно приложение

Първата акаунт базирана система, даваща гъвкавост и управление на градската мобилност в реално време, у нас заработи успешно в Стара Загора. Приложението „Градски транспорт Стара Загора“ е достъпно в Apple App store и Google Play. От компанията доставчик – „Телелинк”, споделиха някои от основните предимства, които го отличават от останалите подобни услуги в областта. Приложението е изградено върху иновативна платформа за предоставяне на набиращата все повече популярност в света на „умните градове“ „Мобилност като Услуга“ (Mobility as a Service, MaaS), съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Платформата предоставя услуги в областта на градската мобилност, както в България, така и на международния пазар.

Приложението е първото в региона и едно от само няколко в Европа.

Приложението на „Градски транспорт Стара Загора“ има възможност да поддържа абонаментни карти с намаления. Административният портал на системата предлага на администраторите да въвеждат сами правилата за използване на всеки отделен билетен продукт или карта, като по този начин се предлага на масовия потребител, а именно - постоянно пребиваващите в града, възможността да използват своята абонаментна карта през мобилния телефон без да се налага да я носят в себе си. Всички продукти могат да бъдат зареждани както в центровете за обслужване на клиенти - наличните автомати разположение по ключови спирки и в самите автобуси, така и през сайта.

Реализацията на проекта за „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“ включва още въвеждане на видеонаблюдение на основните кръстовища и интелигентна система за превенция на задръствания. В ход е и подмяната на съществуващите светофарни уредби и трафик контролери, три ще бъдат и светофарите, даващи с бутон предимство на пешеходците.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Венета Асенова, кореспондент на "Труд" в Стара Загора

Този уебсайт използва "бисквитки"