Агуеро строши рекорд на 77 години

Серхио Агуеро направи рекорд, който се задържа 77 години. С гола си за 4:2 срещу „Наполи“ аржентинският нападател стана най-добрият реализатор в историята на „Манчестър Сити“. Агуеро е вкарал 178 пъти във всички турнири. 31 от тях са в евротурнирите, 129 във Висшата лига и 18 в местните купи. Досегашното най-добро постижение на „гражданите“ бе на легендата Ерик Брук, който има 177 гола в периода (1927-1940 г.). Агуеро играе в „Сити“ от 2011-а насам.

Много съм щастлив заради цялата подкрепа, която получавам от клуба – каза аржентинецът. - Благодаря на всеки, с когото съм работил. Ще запазя фланелка от мача за моя син.“

Наполи“ направи фантастичен мач и получи похвали от Пеп Гуардиола. Треньорът на „Сити“ каза, че никога не е срещал по-силен съперник. Въпреки това обаче „Наполи“ може да отпадне от Шампионската лига. На второ място след „гражданите“ е „Шахтьор“, който очаквано спечели у дома срещу „Фейенорд“ - 2:1. Тимът от Донецк, който по принуда играе в Харков, вече е с три победи – една точно срещу неаполитанците.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"