Адвокат Ивайло Найденов пред "Труд news": Днес се очакваше съдебно-медицинската експертиза на убитата Евгения

Адвокат Ивайло Найденов, който е защитник на семейството на убитата Евгения Чорбанова от съпруга ѝ Орлин преди 3 години, коментира пред "Труд news", че днешното съдебно заседание в Апелативния съд е отменено поради липсата на съдия Гунчев, който е член на съдебния състав.

"Човешко е някой да се разболее. Съдия Гунчев е изключително сериозен. Всеки може да се разболее", коментира пред нашата медия адвокат Найденов.

Роднини, близки и приятелки на убитата Евгения обаче се възмутиха на поредното отсъствие и отлагане на съдебно заседание, тъй като поради неявяване на някого, това се е случвало и преди, което бави целия процес, който започна на втора инстанция.

"Не може ли да има заместник?", питаха се приятелки на Ети пред съдебната зала, като държаха снимката ѝ в ръцете си.

Адвокат Ивайло Найденов обаче обясни, че това няма как да стане.

"Не може да има заместник, тъй като това означава, че делото трябва да започне отначало", каза пред "Труд news" Найденов. 

"Днес се очакваше новата съдебно-медицинската експертиза и евентуално да започнат пледоариите, които ще бъдат по-кратки", допълни още той.

Новата насрочена дата е за 22 октомври. Тогава се очаква да бъде разгледана новата съдебно-медицинска експертиза пред съда.

Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров, който е бил помагач на сина си, получиха на първа инстанция "доживотен затвор". Те обжалваха присъдата си. Бащата Пламен, макар и с доживотна присъда в момента е пуснат под гаранция от 5000 лв. заради влошено здравословно състояние.

"Я, болният как бързо ходи", коментираха приятелки на Евгения днес, като видяха бащата, който бързо напусна съдебната зала със сак в ръка.

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Анита Иванова

Този уебсайт използва "бисквитки"