Адвокатите на Пъф Деди: Прокурорите се стремят да криминализират сексуалния контакт по взаимно съгласие

Шон „Деди“ Комбс ще се яви за първи път пред съдията, който се очаква да председателства процеса срещу него по обвинения в трафик на сексуални услуги.

Комбс ще бъде доведен във федералния съд в Манхатън от бруклинския затвор този следобед за явяване пред съдия Арун Субраманиан.

Очаква се изслушването да доведе до определяне на крайни срокове за адвокатите от всяка страна да представят аргументи, които ще установят границите на процеса, който адвокатите на Комбс искат да започнат през април или май.

Прокурорите не са изразили предпочитание кога може да се състои процесът.

Съдията беше назначен за делото, след като друг съдия си направи отвод въз основа на миналите си връзки с адвокати по делото.

54-годишният Комбс пледира невинен по обвиненията, повдигнати срещу него миналия месец. Тези обвинения включват конспирация за рекет и сексуален трафик въз основа на обвинения от 2008 г.

В обвинителен акт се твърди, че Комбс е принуждавал и малтретирал жени в продължение на години с помощта на мрежа от сътрудници и служители, докато е карал жертвите да млъкнат чрез изнудване и насилствени действия, включително отвличане, палежи и физически побои.

Неговите адвокати се опитват безуспешно да накарат основателя на Bad Boy Records да бъде освободен под гаранция след ареста му на 16 септември.

Адвокат Марк Агнифило каза, че прокурорите се стремят да криминализират сексуалния контакт по взаимно съгласие, в който е участвал неговият клиент. Той каза, че Комбс планира да изчисти името си по време на процеса.

Двама съдии заключиха, че Комбс представлява опасност за обществото, ако бъде освободен. На изслушване за освобождаване под гаранция преди три седмици съдия отхвърли пакет от 50 милиона долара гаранция, включително домашен арест и електронно наблюдение, след като заключи, че Комбс е заплаха за манипулиране на свидетели и възпрепятстване на продължаващото разследване.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"