Адвокатите на Цветан Василев поискаха отвод на прокурор Иван Гешев от делото за КТБ

Адвокатите на Цветан Василев поискаха отвод на един от тримата прокурори по делото КТБ - Иван Гешев, който е и административен ръководител на спецпрокуратурата.

Защитниците настояват той да бъде отстранен от процеса, защото правел внушения със системните си изказвания в медиите. Адвокатите цитираха и конкретни публикации, с които според тях се влияело на общественото мнение.

Прокурор Иван Гешев заяви от своя страна, че не е предубеден или заинтересован от изхода на делото. "Благодаря на адвокатите, че следят творчеството ми. Това доказва твърдението ми, че се внася политически привкус", заяви Гешев.

Той е на мнение, че като представител на прокуратурата има право да прави изказвания при спазване на презумпцията за невинност. Още повече, че по конституция българските граждани имат право да са информирани за случаи от обществен интерес. Гешев припомни и че адвокатите на Цветан Василев също са правили публични изявления.

Спецсъдът отказа отвод на прокурор Гешев като посочи, че искането е несвоевременно.

Преди месец адвокатите на банкера беглец поискаха отвод на друг от прокурорите - Даниела Начева, защото помогнала в написването на гражданския иск, които претендират синдиците на КТБ. Съдът и тогава не уважи искането.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ина Друмева

Този уебсайт използва "бисквитки"