Адмирал Ефтимов: Догодина ще имаме минимум пет хеликоптера, готови да гасят пожари

„През следващата година ще имаме минимум пет хеликоптера, готови да гасят пожари”. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в отговор на журналистически въпрос, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО). Адмирал Емил Ефтимов присъства на тържествен ритуал за изпращането на български военен контингент за участие в състава на Регионално командване „Запад“ в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово. 

В Щаба на отбраната е разработена концепция, в която са включени и самолети, но виждането на военното ръководство е те да бъдат многоцелеви, акцентира адмирал Ефтимов. „Признателни сме за активния принос на българските военни от 4-ти артилерийски полк за гасенето на пожари в това най-натоварено лято по отношение на опасната природна стихия. И в района на с. Отец Паисиево, и в района на язовир „40-те извора“ военнослужещите от полка бяха на първа линия в борбата срещу огъня", каза адмирал Ефтимов.

Той изрази убеденост, че местната власт и хората на Асеновград оценяват високо това. "И тъй като в контингента, който изпращаме днес, има военнослужещи и от 110-ти полк в Пловдив, съм длъжен да кажа, че и те имат заслуги към справянето с огромния огнен проблем през това лято“, подчерта началникът на отбраната. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"