Адриана Лима - Паднал ангел

Един от най-популярните „ангели“ на Виктория Сикрет Адриана Лима се завърна на модния подиум след шест години отсъствие. Доскоро първа в списъка на най-скъпоплатените и успешни супермодели, сега тя стана най-обсъжданата личност по време на Седмицата на модата в Париж, показвайки перфектна форма, която беше позагубила през последните години. Според мнозина 43-годишната бразилска красавица е прибегнала до така популярното сред звездите отслабване с медикаменти за диабет.

Бразилският супермодел прекъсна 6-годишното си отсъствие от модния подиум, за да се появи на шоуто на Schiaparelli за дамско облекло пролет/лято 2025 г. на Седмицата на модата в Париж.

"След като си взех шест година почивка, за да отгледам децата си, беше толкова забавно да се върна на подиума днес", казва Лима на People за дългоочакваното си завръщане.

Тя се разходи по котешката пътека в бяла рокля и обувки на бели райета. Шоуто на Schiaparelli привлече медийното внимание заради присъствието и на други “ангели” на Виктория Сикрет, включително Кендъл Дженър и Кандис Суейнпоъл.

Иконата на грима Пат Макграт, който се е погрижил за визията на Лима, сподели снимки в близък план на моделката в социалните мрежи и феновете ѝ побързаха да отбележат, че явно най-накрая е разградила филърите в лицето си, които ѝ придаваха нелеп вид през последните години. Последната ѝ изява бе през 2018 г., но след това отново името ѝ бе в заглавията, заради драстичната промяна на лицето й. Когато се появи на червения килим миналата година Адриана предизвика куп спекулации, че си е правила лифтинг и се е обезобразила.  "Така изглежда лицето на една изморена майка на тийнейджъри. Благодаря за загрижеността“, обаче отрече тя.

Супермоделът се премести от Маями в Лос Анджелис през 2023 г., за да се съсредоточи върху времето у дома с децата си. Лима споделя две дъщери тийнейджърки, Валентина и Сиена, с бившия си съпруг Марко Ярич. Двамата се разделиха заради изневяра от страна на сърбина и от тогава тръгна популярната шега в социалните мрежи - дори на Адриана Лима изневериха, нима ти се мислиш за единствена? Защото името ѝ винаги е било нарицателно за почти съвършена красота. През август 2022 г. Лима роди син от гаджето си Андре Лемерс. Освен това тя помага в отглеждането на двете деца на Лемърс от предишна връзка.

Преди да се вманиачи по корекциите, Адриана Лима безброй пъти е обявявана за най-красивата, най-сексапилната, най-успешната, най-богатата, най-търсената и още какво ли не “най” жена.

Кариерата ѝ тръгва на шега и от дете. Участва със своя приятелка в конкурс за красота, когато е на 13 години. И двете изпращат свои снимки, но накрая само Лима е одобрена. На 15 години (1996 година) побеждава в престижния конкурс “Форд супермодел на Бразилия”, организиран от Ford Models. По-късно същата година завършва втора на международния конкурс “Форд супермодел на света”.

Скоро след това Лима се премества в Ню Йорк и подписва договор с “Elite model”. Появява се на страниците на международните издания на списанията Vogue и Marie Clair (1997/98) и дефилира за Кристиан Лакроа, Валентино и др. Първият голям пробив на Адриана, обаче, идва след като се появява на билборд на Vassarette насред площад Таймс скуеър. Започва да работи за редица печатни медии и става рекламно лице на марката дрехи Guess.

След това позира за марки като Maybelline, bebe и Mossimo и се появява на кориците и уводните статии на списания за висшата мода - Harper’s Bazaar, ELLE.

Адриана за първи път озарява модния подиум на Victoria’s Secret през 1999 година, а през 2003 година за първи път открива тяхното ежегодно модно шоу “Victoria’s Secret Fashion Show 2003”. Тя е най-дълго работилият за компанията модел и е смятана за един от най-красивите “ангели” на всички времена.

Обявена е за най-ценен модел на 2017 г.. Носи “the fantasy bra” три пъти - през 2008, 2010 и 2014. Последното ѝ появяване на сцената на Victoria’s Secret е през 2018, когато тя се сбогува с феновете. Адриана Лима е първият модел на компанията, увековечен с восъчна фигура в музея на Мадам Тюсо в Ню Йорк.

Въпреки бразилския си произход, Лима е най-популярна в Италия. Сравняват я с Катрин Зита Джоунс. Има и своите странности, като начина на хранене - за да е в топ форма по време на дефилетета на бельо, тя прекратява приема на твърда храна, за да може коремът ѝ да е перфектен.

 

Заради нея отказах секса за три години

Заради Адриана отказах секса за три години, тя много държеше да го прави след сватбата. Толкова продължи и нашата връзка, която за съжаление приключи. Влюбих се в нея от пръв поглед, още когато я видях бях готов да ѝ предложа брак на момента. Направих го малко по-късно. Уви, пътищата ни се разминаха, но аз продължавам да я харесвам и обичам.

Лени Кравиц, музикант

 

Върви ми, когато е на корта

Когато Адриана е на кортовете и ме наблюдава, винаги ми върви, дори да не съм във форма. Спомням си на Откритото първенство на САЩ, когато излязох срещу Денис Кудла и чух аплодисментите на Адриана, всичко тръгна по вода и спечелих лесна победа. Тя е доста активна в моята фондация, а пък дори самото име на Лима е марка, която печели доверие. Страхотна е.

Новак Джокович, тенисист

 

Животът ни не е перфектен

С Адриана Лима сме приятелки от години и интригите между нас никога не са били истина. Тя наистина е толкова красива! Минахме заедно през много трудности, макар животът ни отстрани да изглежда перфектен, не винаги е толкова лесно. Търпели сме много лишения, за да изглеждаме перфектно. Само ние знам цената.

Супермоделът Александра Амброзио

Много религиозна, пази се до сватбата

Адриана Лима, мечтата на милиони мъже по света, твърди, че е била девствена до сключването на брака си с Марко Жарич и е много религиозна. Още преди да се омъжи Адриана е била много ясна в желанието си да не прави секс преди сватбата. И е подчертавала, че е религиозна и чете Библията преди всяко модно шоу. Дори е искала да стане монахиня, когато е била малка. За много хора е невероятно, че Лима остава девствена до сватбата си, когато е на 27 години. Още повече, че е имала връзка с Лени Кравиц, като и двамата са категорични, че не са правили секс по времето, в което са били заедно.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Даниела Кръстанова

Този уебсайт използва "бисквитки"