АЕЦ „Козлодуй“ сключи договор с кантората „Пилсбъри Уинтроп Шоу Питман“ за VII и VIII блок

Ключов договор с една от най-големите международни правни кантори подписа „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД във Вашингтон. Това е „Пилсбъри Уинтроп Шоу Питман“, която работи с успешните проекти за нови мощности като АЕЦ „Барака“ в Обединените арабски емирства и АЕЦ „Аккую“ в Турция. Енергийният министър Владимир Малинов определи сключването на договора за „важна крачка към успешната реализация на проекта за изграждане на VII и VIII блок на площадката на АЕЦ „Козлодуй“.

Договорът бе подписан от изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй – Нови мощности“ Петьо Иванов и Винс Забелски – партньор в Пилсбъри. Участие в церемонията взеха и Д-р Джон Кармак - заместник-помощник секретар по ядрената енергетика в Департамента по енергетика на САЩ, както и Джеф Мерифийлд – ръководител на отдела за ядрена енергия в Пилсбъри, който е бил ръководител на ядрения регулатор на САЩ два мандата.

Министър Малинов подчерта, че проектът за изграждане на VII и VIII блок в ядрената ни централа е стратегически не само за нашата страна, а и за целия регион на Югоизточна Европа. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"