Ако вие работите за хората

През 2001 година бях в Сингапур и оттогава следя развитието на този град държава. Много са причините да бъде световноизвестна дестинация, а едно от тях е и Марина Бей Сандс, чието откриването беше през 2010г. Системата я рекламира по света, а туристите всяка година се увеличават с десетки %. Днес е едно от най-бързоразвиващите се места в света.
 
През 2006 година минах през Видин, видях един човек на средна възраст - бай Иван да строи един павилион, на който да продава кебапчета на международните шофьори. 4 години по-късно успява и прави своето откриване в присъствието на двама турски шофьори, които му викат "Евала, аби" и пият чай с агнешки кебапчета. На откриването присъстваше и един комшия, който гледаше залепени на стената разрешение- категоризация дали всичко е наред. Само година след това го посещава ХЕИ (вече РЗИ) с въпроса: "От къде взимаш месото, бе?", той: "От Русе" и само ден по-късно по новините се чува: "Има сериозна опасност от чума, всички свине трябва да бъдат заклани". А бай Иван се опитва да оцелее с баници, но никога една баница не може да се сравнява с пържолата. Така предполагам и доста политици не са доволни на баница.
 
Политици, носете отговорност за разликата, защото ако вие работите за хората, бай Иван може да няма яхта, но ще има работа.
TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Лео Кадели

Този уебсайт използва "бисквитки"