Актриса от „Закон и ред“ била изнасилена от приятел

Актрисата от хитовия сериал "Закон и ред: Специални разследвания" Маришка Харгитай (59) в есето си за списание "Пийпъл", което написа от първо лице, разкри как неин приятел я е изнасилил, когато е била на 30 години.  „Изобщо не беше сексуално. Беше господство и контрол. Твърде много контрол... Този човек беше мой приятел. След това вече не. Опитвах се по всякакъв начин да се измъкна, но не успях да избягам, защото той здраво ме хвана за ръцете и ги задържа“, спомня си актрисата.

Тя описва травматичното си преживяване подробно в есе. „Не исках този терор да ескалира в насилие. Сега знам, че това вече беше насилие, сексуално насилие, но се страхувах, че ще стане и физическо. Просто „замръзнах“, напълно се вцепених, което е обичайна реакция когато жертвата няма възможност за бягство. „Излязох“ от тялото си“, допълва тя.

За да преодолее болезненото преживяване, актрисата тогава омаловажава значението на атаката и  „се опитва да го потисне дълбоко в съзнанието си“. Маришка основа фондация Joyful Heart, която помага на малтретирани деца и жертви на сексуално и домашно насилие.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"