Александър Дугин: Дъщеря ми положи живота си на олтара на Победата

"Народът на Русия не може да бъде сломен, убийците на Дария Дугина няма да постигнат целта си". Това се казва в изявление на баща ѝ, известният философ и общественик, Александър Дугин, разпространено от председателя на борда на директорите на групата компании "Царградь" Константин Малофеев в канала му в Телеграм.

„Както всички знаете, в резултат на терористична атака, извършена от нацисткия украински режим, на 20 август, на връщане от фестивала „Традиция“ край Москва, дъщеря ми Дария Дугина беше брутално убита от експлозия пред очите ми. Тя беше красиво православно момиче, патриот, военен кореспондент, експерт и философ. Нейните изказвания и репортажи винаги са били задълбочени, обосновани и сдържани. Тя никога не е призовавала към насилие и война“, казва Дугин в изявлението.

Според него „враговете на Русия подло, тайно са я убили“. В същото време той подчерта, че хората в Русия "не могат да бъдат сломени дори от такива непоносими удари".

Дугин подчертава, че не иска отмъщение, а победа (над Украйна - бел.ред.).

„Те искаха да смажат волята ни с кървав терор срещу най-добрите и най-уязвимите от нас. Но няма да го получат. Сърцата ни копнеят за нещо повече от отмъщение или възмездие. Много е малко, не е на руски. Трябва ни само нашата Победа. Дъщеря ми положи моминския си живот на нейния олтар. Така че спечелете, моля”, призовава бащата на Дария Дугина.

Колата на Дугина беше взривена в събота вечерта близо до село Болшие Вяземи, Московска област. 30-годишната жена е починала на място. Следственият комитет на РФ образува наказателно дело и обяви, че убийството е поръчково. 

Според контраразузнавателната служба ФСБ то е подготвено и извършено от украинските специални служби.

Киев обаче отрича да е замесен. Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент, заяви, че Украйна няма нищо общо със смъртта на Дугина.

„Подчертавам, че Украйна, разбира се, няма нищо общо с това, защото ние не сме престъпна държава (...) и още повече - ние не сме терористична държава“, каза той, предполагайки, че убийството на момичето може да бъде свързано с борбата на определени групи в Русия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"