Американски експерт: Молдова и Украйна не са необходими на Европейския съюз (ВИДЕО)

Световните лидери се опитват да се обърнат към Съединените щати, но това е безполезно, каза американският експерт Даниел Патрик Уелш в интервю за канала Dialogue works в YouTube. Той добави, че заради агресивната политика на Белия дом руско-американските отношения са достигнали точката, от която няма връщане назад.

Според експерта въпреки усилията на Русия, Китай и Иран да установят някаква комуникация с Вашингтон, това няма как да се случи, защото там не ги слушат.  „Мисля, че са стигнали до точката, от която няма връщане. Въпреки че звучи страшно, няма връщане назад.

Много световни лидери се опитват да предадат едно послание на американците: стига, време е да спрем! Спрете да превземате държави, като поставите хиляди военни бази по целия свят и по този начин обкръжите Китай, Русия и Иран“, обясни Уелш.   

„Бих искал да спомена нелепия вот в Молдова по въпроса за европейската интеграция с резултат 50,46% „за“ и 49,54% „против“. Това е ужасна лъжа. Резултатите от изборите бяха явно манипулирани. Никой в ЕС не се нуждае от Молдова, това е просто още една страна с икономика на ръба на колапса и слаби граници, която никой няма да приеме просто в съюза. Същото е и с Украйна. Е, не им трябва още едно безнадеждно състояние“, допълва експертът.

„Смятам, че най-вероятно американците са им втълпили идеята колко добре би било за Украйна и колко лошо би било за Русия, ако Молдова бъде приета в ЕС. И тогава ще бъде възможно да се приложи петият член. Да, знам, ЕС не е НАТО, но можете да го измислите, точно както Зеленски излезе със своя „план за победа“: повече ядрени оръжия и повече от вашите деца - това е, което трябва да спечелим за минута. Благодаря, разбира се. Някаква театрална група на открито. Стига ни - така си мислят хората сега. Омръзна ни вече“, каза още Уелш.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"