Ан Хатауей - Принцеса в Холивуд

Любителите на романтичните комедии имат повод за радост – 20 години по-късно една от най-хитовите поредици в жанра изобщо - „Дневниците на принцесата“ ще има трета част. В главната роля отново ще видим Ан Хатауей, която през последните години залага и на по-сериозни роли, но именно образа ѝ на принцеса Миа Термополис я направи световна звезда и ѝ отвори пътя към А отбора на Холивуд и към редица престижни награди по-късно, включително и „Оскар“.

Ан Хатауей потвърди официално в Инстаграм профила си, че "Дневниците на принцесата" ще има трета част. Във видео актрисата, която се превъплъти в ролята на младата Мия Термополис, написа: "Чудеса се случват! Обратно в Женовия. Приказката продължава." Първият филм "Дневниците на принцесата" излиза през 2001 г., а ролята на Хатауей  беше пробив в кариерата й. "Дневниците на принцесата 2: Кралски бъркотии" се появява през 2004 г.

Новият проект е продуциран от Дебра Мартин Чейс, която започна историята на обикновената тийнейджърка, превърнала се в кралица на измисленото кралство Дженовия изиграна от Хатауей, и Джули Андрюс в ролята на нейната царствена баба. Хатауей също ще продуцира под шапката на нейната компания Somewhere Pictures.

Подробностите за сюжета не са потвърдени, но се очаква третата част да продължи историята от "Дневниците на принцесата" от 2001 г. и продължението от 2004 г. “Кралски годеж” вместо да рестартира франчайза. Още през 2016 г. сценаристът на предишните версии Гари Маршал заяви, че двамата с Ан са обсъждали потенциално развитие на историята. За съжаление, той почина няколко месеца по-късно.

"Чувстваме се по абсолютно същия начин и знам, че вероятно е много разочароващо да се чака толкова", казва Хатауей в отговор на критиките на феновете, че третата част идва след две десетилетия. "Това е процес, който изисква търпение и отнема наистина много време."

Все още не са обявени останалите актьори, но за съжаление, малко вероятно е да видим завръщане на Джули Андрюс, която неведнъж изяви интерес, но и притеснение, че трансформацията в кралица Клариса Реналди ще е трудна.

"Мисля, че вероятно няма да е възможно", споделя още преди време, вече 89-годишната Андрюс. "Колко години са минали? Аз съм толкова възрастна, а кралицата е още по-възрастна. Така че не съм сигурна дали ще се получи."

Ан извървя пътя от звезда за тийнпоколението с „Дневниците на принцесата“ до сериозна и уважавана актриса, носителка на „Оскар“ с епичния мюзикъл „Клетниците“.  След това експериментира и с необичайния филм Colossal, в който едно чудовище играеше ролята и на метафора за човешкото състояние. От доста години Ан Хатауей е част от така наречената А група на Холивуд. Тя е родена в люпилнята на холивудски звезди - Бруклин, Ню Йорк. Майка ѝ Кейт е актриса, а баща ѝ Джералд - адвокат.

Като тийнейджърка Ан играе в телевизионния сериал Get Real (1999 – 2000), но прави своя пробив с главната роля именно в комедията на Дисни „Дневниците на принцесата“. След участието си в поредица от семейни филми, включително „Приказка за Ела“ (2004), Хатауей прави преход към роли за възрастни с драмата от 2005 г. „Планината Броукбек“. Комедийната драма „Дяволът носи Прада“ (2006), в която играе асистентка на редакторка на модно списание, е най-големият ѝ комерсиален успех до момента. Тя играе лекуваща се наркоманка в драмата „Рейчъл се омъжва“ (2008), която ѝ носи номинация за „Оскар“ за най-добра женска роля. Участва в няколко комерсиално успешни филма, включително комедията „Умирай умно“ (2008), романтичните филми „Булчински войни“ (2009), „Денят на влюбените“ (2010) и „Любовта е опиат“ (2010), и фентъзи филма „Алиса в страната на чудесата“ (2010). През 2012 г. играе ролята на Жената-котка в най-касовия си филм „Черният рицар: Възраждане“ и играе Фантин – проститутка, умираща от туберкулоза, в мюзикъла „Клетниците“, спечелвайки „Оскар“ за най-добра поддържаща актриса. След това играе учена в научнофантастичния филм „Интерстелар“ (2014), собственичка на моден уебсайт в комедията „Обратно в играта“ (2015), надменна актриса в „Бандитките на Оушън“ (2018), измамница в комедията „Мошенички от класа“ (2019) и Ребека Нойман в минисериала WeCrashed (2022). Вече почти 15 години Ан дели живота си с актьора и бижутер Адам Шулман, с когото са женени от 2012 г. и имат две момченца – на 8 и 5 години.

 

Израсна до сериозна актриса

Ан Хатауей израсна много като актриса и от любимка на тийнейджърите се превърна в зряла жена, която може да изнесе с таланта си сериозни роли. Скоро се видяхме отново, след всички тези години и тя ми напомни, че на първия снимачен ден на „Дявола носи Прада“ съм й казала - „перфектна си за ролята, много се радвам, че ще работим заедно и това е последното хубаво нещо, което ще ти кажа”. Все още мисля, че е перфектна за ролята.

Актрисата Мерил Стрийп

 

Обича и разбира класата

Отдавна се възхищавам на Ан, защото тя е невероятен артист с изключителен нюх за кариерата си. Тя използва популярността си за добро, като посланик на ООН. Що се отнася до жената на Versace, която Ан въплъщава в колекцията Icons - тя е малко опасна. Опасна, но секси. Ан беше първият ми избор, защото тя обича и разбира класата, не просто я носи по себе си.

Дизайнерката Донатела Версаче

 

Разтопи сърцата на зрителите

Толкова много се забавлявах с Ан по време на снимките на “Дневниците на принцесата”. Целия процес беше калейдоскоп от емоции. От смях до мелодрама. А тя разтопи сърцата на зрителите в този филм. И в продължението. Нейната усмивка е заразителна и остава с теб. Ан е едно топло и искрящо човешко същество.

Актрисата Джули Андрюс

Снимат продължение на „Дявола носи Прада“

Добрите новини за феновете на Ан Хатауей съвсем не свършват до тук. 43-годишната актриса се завръща в главната роля за още едно дългоочаквано продължение – на „Дяволът носи Прада“. В първата част тя си партнира  със своя идол - иконичната Мерил Стрийп. Във втората част леденостудената и крайно взискателна редакторка на модно списание Миранда Прийстли, ще е принудена да пригоди кариерата си към време, в което традиционните хартиени издания са в упадък. За да спаси списанието си, тя трябва да се обърне към бившата си асистентка ( Хатауей).

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Даниела Кръстанова

Този уебсайт използва "бисквитки"