Анализаторът на "Марка": Голът на Бензема е редовен

В 45-ата минута на финала на турнира Шампионска лига между Реал Мадрид и Ливърпул реферът Клеман Тюрпен анулира гол на Реал Мадрид, отбелязан от Бензема, след консултация с VAR. Причината беше засада. Ето как Павел Фернандес анализира този ход в програмата „Маркадор“ на радио MARCA: „Това беше грешно решение, защото топката дойде от Фабиньо, когато стигна до Бензема и французинът стреля“.

Съдийският анализатор на испанското Radio MARCA отрази в социалните мрежи своето мнение относно казуса: „Единственото съмнение, което имам, е дали е имало офсайд в началото на положението. Но този удар не го изяснява. Това, което се случва след това, е законно, защитникът дава пас на Бензема".

„В хипотетичния случай, в който VAR счита Фабиньо за асистент на Бензема за гола неволно, а не при умишлено действие, топката е докосната преди това от Конате. Голът е редовен“, увери Павел Фернандес в Twitter.

Мачът протече в първата си част при пълно спокойствие за френския рефер. Той не трябваше да показва жълт картон, а само предупреждение към Карвахал, когато засече контраатака на английския отбор.

Тюрпен отговаря за финал на Шампионска лига за първи път в кариерата си. Френският съдия носи много добри спомени за Реал Мадрид: той служи като четвърти съдия в два финала за последните две европейски титли, спечелени от белите. Той е свирил в 4 мача с участието на Реал. Последният беше този сезон, когато белите победиха Челси с 3:1 в първия мач от четвъртфиналите. С участието на Тюрпен балансът на Ливърпул не е толкова положителен: победа и равенство.

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"