Ангела Меркел се закани повече да не използва прочутата си фраза "Ние ще се справим"

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел вече не иска да използва прочутата си фраза „Ние ще се справим“, която произнесе за първи път на митинг  през август 2015 г., точно в разгара на бежанската криза в Европа.

„Тази фраза е част от политическата ми работа, защото съм уверена, че сме силна страна, която и от тази фаза ще излезе още по-силна. Но понякога ми се струва, че в нея се чува прекалено много, затова бих предпочела повече да не я използвам, тъй като тя стана своего рода мото, една почти празна фраза“. Това каза Меркел  в навечерието на местните избори утре в Берлин в интервю за в. „Вирчафтсвохе“, цитирана от ТАСС.

Според социолозите на изборите в Берлин Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел може да получи най-много около 20% и ще остане на трето място.

Това може да се отрази върху популярността на управляващата коалиция и на самия канцлер след неотдавнашното поражение на партията на Меркел в родната за канцлера провинция Мекленбург-Предна Померания. Там ХДС отстъпи на трето място след дясната „Алтернатива за Германия“.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"