Англия има своя нов властелин

Англия има нов властелин. „Манчестър Сити“ влезе с гръм и трясък в историята на Висшата лига, записвайки впечатляващите 15 поредни победи. Никой друг не е правил нещо подобно! „Гражданите“ задминаха досегашното постижение на „Арсенал“ (14) от 2002 година след успех с 4:0 над „Суонси“ като гост в среща от междинния 17 кръг.

Нещо повече, „небесносините“ от град Манчестър вече спечелиха повече точки в актива си (46 точки), отколкото в шест отделни сезона през годините – 93/94, 95/96, 00/01, 03/04, 05/06 и 06/07.

Всички тези цифри изстреляха тима на мениджъра Хосеп Гуардиола на чувствителна дистанция от 11 точки пред конкурента за титлата и градски съперник „Манчестър Юнайтед“.

„Битката свършва през май, ако краят е сега, то тогава предпочитам да отида на почивка в Бразилия или Лос Анджелис – отсече в типичен стил мениджърът на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо.

Неговият отбор надделя трудно с 1:0 над „Борнемут“, а единственото попадение реализира засипаният с критики в последно време Ромелу Лукаку.

За стража на тима Давид Де Хеа това бе девета суха мрежа за първенство, а по този показател испанецът се намира на трето място сред първенствата от топ 5 на Европа. Статистиката е на база изиграни срещи и допуснати голове, като пред него са единствено Ян Облак от „Атлетико“ (Мадрид) и Марк-Андре тер Щеген от „Барселона“.

И докато в Манчестър празнуваха победи, другите конкуренти за място в Топ 4 - „Арсенал“ и „Ливърпул“ нямаха поводи за радост. В Лондон „артилеристите“ измъкнаха само точка при визитата си на „Уест Хям“ (0:0). По този начин Арсен Венгер и компания затвърдиха колебливото си представяне далеч от „Емиратс“. От началото на кампанията осем отбора са спечелили повече точки от „топчиите“ като гост.

„Мърсисайдци“ също се издъниха звучно и то у дома – 0:0 срещу „Уест Бромич“. Сред срещата Юрген Клоп, мениджър на „Ливърпул“, призна, че неговият тим не е бил достатъчно добър.

„Пропуснахме много положения и трябва да приемем този резултат – обясни германецът. - Можем и трябва да играем по-добре. В този мач определено не бяхме на висота.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"