Анджелина Джоли излиза на оперната сцена

Актрисата изпълнява главна роля в биографичния филм „Мария“

Studiocanal пусна първия тийзър трейлър на биографичния филм „Мария“ за легендарната оперна певица Мария Калас, изиграна от Анджелина Джоли. Световната премиера се състоя в края на август като част от конкурсната програма на филмовия фестивал във Венеция. Действието във филма се развива в Париж, но снимките са направени в Будапеща.

„Мария“ е последната част от трилогията на чилийския режисьор Пабло Лараин за необикновените жени. Преди това той режисира „Джаки“ (2016) за Жаклин Кенеди и „Спенсър“ (2021) за принцеса Даяна. Трябва да се отбележи, че Калас и Кенеди са били романтично обвързани с Аристотел Онасис (изигран от Халук Билгинер в „Мария“). Онасис напуска Калас, за да се ожени за Кенеди.

"Мария" разказва историята на последните дни от живота на Калас. Докато публиката я обожава на сцената, оперната прима преживява поредица трагедии в личния си живот. Родена през 1923 г. в семейство на гръцки имигранти в Ню Йорк, тя се връща в Атина заедно с майка си през 1937-ма година. Отношенията между двете жени са много тежки. Майката дори е обвинявана, че настоява Калас да проситуира, за да изкарва пари по време на окупацията на Гърция през Втората световна война.

Когато Мария става известна по цял свят с таланта си, родителите ѝ започват да изискват финансова помощ от нея - нещо, което я кара да изпитва горчиво разочарование от семейството си.

Анджелина Джоли се притеснява да не разочарова почитателите на оперната прима.

Най-голямата драма в нейния живота е връзката ѝ с гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис, заради когото Калас се развежда със съпруга си и преминава през тежки скандали, оставяйки музикалната си кариера на втори план. През 1968 г. Онасис обаче прекратява аферата, след като се среща с вдовицата на Джон Кенеди - Джаки.

Калас е световноизвестна сопранова певица. Основният й конкурент е италианката Рената Тебалди. През целия си живот Калас страда от късогледство, което я принуждава да носи очила с дебели стъкла. Певицата получава прякора La Divina, тоест „Божествената“.

На пресконференция холивудската икона Анджелина Джоли сподели, че се страхува да не разочарова поклонниците на Калас и операта.  49-годишната актриса вземала уроци по пеене в продължение на седем месеца, за да бъде на висота.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Румяна Генадиева

Този уебсайт използва "бисквитки"