Анджелина като Мария Калас на голям екран през ноември

Филмът за оперната прима тръгва по Нетфликс на 11 декември

Пуснаха официален трейлър – критици отсега й предричат „Оскар“

Официална премиера на кинофестивала в Ню Йорк

Дългоочакваният филм „Мария“, в който холивудската звезда Анджелина Джоли влиза в ролята на емблематичната оперна прима Мария Калас (1923- 1977) ще тръгне по кината в края на ноември, а от 11 декември ще може да се гледа на стрийминг платформата „Нетфликс“, включително и в България.

Мария Калас е една от най-известните и влиятелни оперни певици на 20 век.

Във вторник Анджелина Джоли се появи заедно с три от децата си на втората премиера, която се състоя на 62-я филмов фестивал в Ню Йорк.

Официалният трейлър на лентата беше представен преди ден и подсказва, че тя ще описва историята на живота на Калас, включително близките й отношения и афера с магната Аристотел Онасис. В „Мария“ Джоли се превъплъщава в гръцко сопрано и във времето, в което тя се оттегля в Париж след бляскав, но бурен живот.

Освен Джоли във филма участват Валерия Голино, Коди Смит-Макфий, Халук Билгинър и др. Критиците вече предричат ​​възможна победа на Джоли на Оскарите и отбелязват, че актрисата най-после е получила главната роля, която заслужава. Според други обаче визията на холивудската красавица не е особено подходяща, за да изиграе характерната Мария Калас.
Анджелина Джоли казва, че роля като тази на Мария Калас се появява „веднъж в живота“.

Носителката на „Оскар“ добавя, че "със сигурност е най-предизвикателната", вероятно визирайки седемте месеца, които прекарва в разучаване на шест драматични арии за филма. Актрисата казва още, че отдавна е искала да работи с режисьора Пабло Ларейн.

Преживяването й във филма – „да повтаряш стъпките на човек, на когото наистина се възхищаваш“, както се изразява самата Джоли, надминава всичко, което е можела да си представи и го определя като емоционален подарък за себе си“. 

"Ролята ме промени като човек. Помогна ми да излекувам част от себе си “, споделя тя пред британския журналист Баз Бамигбой. „В някои отношения не мога да ви кажа“, казва Джоли. „Би било твърде лично, за да го обясня. Но от първия ден [на снимачната площадка], когато не можех да дишам и плачех, до пеенето с пълно гърло в Ла Скала в Милано – тези моменти ме промениха.“

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"