Андре Токев излиза от ареста срещу 3000 лв. гаранция

Състав на Софийски районен съд определи 3000 лева гаранция за шеф Андре Токев. Прокуратурата настояваше за постоянен арест.

Готвачът беше задържан през уикенда заради шофиране в нетрезво състояние на Околовръстното шосе в София.Тестът с дрегер му е показал 1,9 промила алкохол. По-късно кръвната проба е отчела 1,7 промила.

"Съжалявам за случилото се. Просто работя по 15-18 часа особено покрай пандемията и не знам какво се случи. Объркан съм. Искам да ми бъде наложена по-лека мярка", каза в своя защита пред съда шеф готвачът, предаде БНТ.

От прокуратурата заявиха, че ще бъде прецизирано обвинението, след като веднъж вече е бил осъждан за такова престъпление. Прокурорът изтъкна, че той е бил съден за същото престъпление през август 2019 година, а през февруари следващата година му е била върната шофьорската книжка.

Според обвинението справка в СДВР показва, че шеф готвачът е имал многократни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Защитниците на Токев изтъкнаха пред съда, че той се грижи за прехраната на 25 души от неговия персонал и плаща наемите на три заведения. Те посочиха, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, а при задържането му съдействал напълно на полицаите.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"