Анелия: В Музикалното училище ми викаха „Черното Барби“

 

Токсичните хора изпадат от живота ми

В новата ми песен не пея за личния ми живот

В “Завинаги” си излях душата след раздялата с Коко

Държа мъжът до мен да е моногамен, верен и успешен

Раците сме много романтични и чувствителни души

Ивон е взела много повече от Коко, отколкото от мен

- Анелия, през летните месеци ти имаш много участия и ангажименти на морето. Ще успееш ли да намериш време и за почивка и коя е любимата ти дестинация?
- Всичко е в баланса, но ако трябва да бъда откровена през силните месеци - юли, август и декември, работя много активно и не правя компромиси. Иначе, още в самото начало на сезона си направих по-дълга почивка на нашето Черноморие. Като типичен Рак, много обичам морето и топлината, има ли море -това е моето! Ние сме много романтични души и обичаме да ни е топло, уютно и да усещаме вълните и полъха на вятъра... Когато тук е студено, обичам да ходя на красиви островчета, където да е приятно и топло и като че ли това ме разтоварва най-добре, защото начинът ми на живот е много динамичен. Харесват ми също Италия и Франция. Ние певците пътуваме и пеем по целия свят, но за съжаление рядко ни остава време да разглеждаме и да се потопим в атмосферата.

- Новата ти песен “Буря”, вече предизвика истинско торнадо от коментари. Ти самата очакваше ли такава вълна от реакции и предположения дали в нея не пееш за случващото се в твоя живот?
- Още в самото начало, като чух музиката и казах на Николай Пашев: “Това е хит! Това е моята песен!” Той ми предложи четири-пет проекта, от които избрах един, грабна ме енергията на тази песен. Много хора си мислят, че текста отразява какво се случва в моя живот и си правят някакви изводи и драми, но не е така. Текстът е дело на Пашев и няма връзка с мен. Хората, ако мислят логично ще разберат, че не пея за моя личен живот, защото няма как в предишната ми песен да пускам главния герой при друга жена, а в тази да го убивам, ако отиде при друга - би било шизофренично! (Смее се.) Идеите са на текстописците, а за мен е важно в бизнеса ми да стигна максимално близо до хората и още като чух демото си казах - това е хитово и истинско. Получавам много хубави коментари и отзиви за песента. Зарадва ме и оценката на нейния автор - Пашев, че пея като змей.

- Казваш, че новия ти хит “Буря” не е по лична история, а има ли песен, която е създадена по истинска случка от твоя живот?
- Дуетът ми с Миро - “Завинаги”. Тази песен я създадохме, когато се разделих с бащата на детето ми (Коко Динев-б. а.) и стана емблематична. В нея си излях душата! Същото мога да кажа и за “Продължавам”.

- С Коко Динев останахте ли приятели след раздялата?
- Да, с Коко сме приятели. Хубаво е да имаш такъв човек в живота си, все пак от връзката ни се появи прекрасната ни дъщеря Ивон и днес сме в много добри отношения - животът продължава!

- Какви други нови проекти ти предстоят?
- Вече съм заснела още една балада на гръцкия певец Мазонакис. Имам и една нова песен с Даниел Ганев.

- В шоуто “Като две капки вода” ти получи много висока оценка от самия Васил Найденов. С какво ще запомниш най-ярко участието ти в този формат?
- Това е едно от най-големите ми предизвикателства в живота. В самото начало на този формат не го харесвах много, но после се разви и Маги Халваджиян ангажира невероятни хора в “Капките”, така че вече с удоволствие го гледам. Точно в деня, преди да влезна в шоуто имах здравословен проблем и в някои от кадрите на първия лайф бях като замаяна, но се гордея, че се представих добре. Това шоу е много свързано с актьорското майсторство и имитирането, а аз няма как да бъда по-добра от актьорите в това, защото имам много ярка индивидуалност и не мога да избягам от себе си, но през цялото време се забавлявах! Супер отговорна съм, но основното за мен в шоуто беше да се заредя с хубави емоции, така че не го приемах като работа.

- Отстрани всичко в кариерата ти изглежда много красиво и безоблачно, но сигурно не е точно така. Кой беше най-трудният ти момент досега и мислила ли си някога да се откажеш от музиката? 
- Труден момент в кариерата ми няма. Може би в пандемията съм имала по-трудни моменти, защото не пеех и нямах срещи с публиката и така енергията в мен се затлачваше, а не мога да правя нищо друго, аз и не желая да правя нищо друго! Имала съм трудни моменти от гледна точка на израстването и вътрешната работа със самата себе си. Разбрах, че мисията ни е да даваме - Господ ти е дал нещо и ти трябва също да даваш. Както докторът не си подбира пациентите - тази ще я взема, а онази не - взима ги всичките, така трябва да прави всеки един от нас. Като приемеш нещата като твой принос и нещо, което даваш и когато осъзнаеш мисията си, тогава нещата в живота ти се случват с лекота. Моето призвание е да създавам музика и да радвам хората, да ги карам да се усмихнат - ето сега новата ми песен стигна до хората и много я харесват.

- А кое беше най-голямото изпитание в живота ти?
- Загубата на баща ми, за която вече гледам да говоря спокойно, както и раздялата с бащата на детето ми. Това беше много тежък момент, в който трябва да вземеш решение животът ти да продължи напред, което беше трудно, защото това беше първата ми любов! Когато имате дете, това прави раздялата много по-тежка, защото иначе всичко бързо минава и заминава, но вече гледам по-философски на нещата в живота и ги приемам като уроци.

- Как обичаш да прекарваш времето си с Ивон?
- Толкова ни е приятно двете да седнем, да си говорим и да вечеряме заедно, макар че тя напоследък гледа повече с приятелки да забегне. (Смее се.) С годините все повече се разбираме и се напасваме.

- Кои твои качества виждаш в нея и кои от баща є? На кой от двамата прилича повече?
- Нямаме нищо общо като характер! Ивон е много състрадателна и добричка - цял бащичко! Повече прилича на него и наистина е много добра, тя има луна в Риби и е по-мека и по-нежна от мен. Аз съм по-открита и дисциплинирана, докато тя е по-гъвкава, прикрита и недопускаща.

- Дъщерите на Глория и Бони се насочиха към музиката. А Ивон защо не тръгна по твоя път и какви са нейните интереси в момента?
- Ивон си има други цели, но това не означава, че след време няма да направи нещо и в музиката, като хоби, ако се появи хубава песен, която да є допадне. Тя вече е жена, обаче е по-обрана и не обича много да я снимат. Сега се е насочила в различна сфера, но още е рано да го споделям. Всеки има своя път и се надявам дъщеря ми да има късмет и да живее хубав, спокоен и щастлив живот.

- Ти си много харесвана жена и дори си печелила класацията за най-красива българка. Кой е най-хубавият комплимент, който си получавала?
- Аз знам, че съм хубава жена, но е много приятно като видиш това и в искрените очи на хората. Онзи ден, при мен дойде едно младо момиче и ми каза: “Толкова си красива, ти си като 20-годишна!” Зарадвах се като малко дете - много е мило това. Хубаво да чуваш подобни думи от всякакви хора и постоянно ги слушам - приятно е и ти сгрява душата, когато виждаш, че е искрено и от сърце. Скоро на едно парти присъстваше стилистът на “Кавали”, който ме е забелязал и е попитал моя гримьор: “Коя е тази красива жена?” После той ме запозна с него. Комплиментът от такъв капацитет в модата не може да не те зарадва.

- Още от ученическите ти години ли беше най-красивото и ухажвано момиче?
- Напротив, даже като дете никога не съм си мислила, че съм хубава! Бях по-черничка и смугла - не съм била красавица. В Музикалното училище ми викаха “Черното Барби”, а аз пак не осъзнавах, че съм Барби. (Смее се.) Не се приемах за красива, но за една жена е по-важно да е харизматична и да има женска енергия и присъствие. Има жени с не толкова съвършени форми, но пак са много харесвани и привлекателни.

- Какви грижи полагаш за себе си, за да изглеждаш толкова добре?
- Изглеждам много младолика, но това е ген. Не спазвам специален режим, обаче не пуша, не пия и се храня балансирано. Сънят също е много важен, както и спорта. Аз обичам да плувам и да правя походи в гората. През зимата ще започна да ходя на пилатес.

- На кои качества държиш най-много в един мъж?
- На този етап от живота ми, държа един мъж да е моногамен, верен и точен, да е успешен и реализиран, а също да е грижовен и щедър към мен. Искам да е спокоен човек, със сходна ценностна система на моята. Не държа мъжът да е красавец, по-важно е отношението му към жената и ценностната му система. Визията е преходна - днес съм красива, утре не се знае, така че това не е най-важно в една връзка. Един мъж може да не е най-големият красавец, но трябва да има мъжко присъствие и да е чист.

- А какво може да те разочарова?
- Лъжата и предателството, въпреки че, когато човек лъже, той предава сам себе си. Много позитивен човек съм и не мога да вирея около токсични и измамни хора. Такива токсични хора изпадат от живота ми! Аз се старая винаги да бъда откровена, истинска и чиста към себе си и към другите хора.

- Ти не си си правила никакви корекции по лицето, което е истинско чудо в попфолка - какво те спира да се поддадеш на тази мода?
- Защото нямам нужда - харесвам се, обичам се такава, каквато съм. На мен даже хората ми казват, че без грим съм по-хубава! Без макияж изглеждам по-млада и нежна, благодаря на Бог и моите родители.

- На сцената си супер огнена и темпераментна - такава ли си и в живота? 
- На сцената зрителите виждат асцендента ми Стрелец, а реалността ми е рачешка - чувствителна и фина, обичаща семейния уют и дома. Авантюристката в мен идва от Стрелеца, но през останалото време обичам тишина, да си стоя вкъщи и да ми е лежерно. Надявам се да не разочаровам хората, които си мислят, че съм купонджийка. (Смее се.) 

- В какво вярваш и случвали ли са ти се чудеса?
- Животът сам по себе си е огромно чудо! Аз много мечтая и си вярвам. Всяко нещо, в което човек вярва се материализира и хората трябва да подбират внимателно мислите си, защото те са енергия. Това уча дъщеря ми, както и племенника ми - да имаме култура на мислите си и култура на общуване. Важна е също средата и приятелите, с които се събираме. Стремя се да правя добри неща за хората и така има един баланс на даване и получаване. Набавям си щастие от работата, защото там е моят принос, а в нея намирам и сигурност, чрез доброто заплащане и обичта на хората. Вярвам, че това, което чувстваме и мислим го материализираме и затова се старая да обичам себе си, ближните си и да бъда честна със себе си и хората.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Светла Йорданова

Този уебсайт използва "бисквитки"