Арестуваха апаш, нападнал с нож старци за 210 лева

Обирджията има 5 присъди и 14 криминални регистрации

Полицията откри и залови изпечен апаш часове след като той нападна с нож и ограби възрастно семейство в монтанското село Белотинци.

Грабежът е станал в сряда  през нощта в селото на 38 км от Монтана. 26 годишният Венцислав П., който от известно време гостувал в Белотинци, влязъл към 2 часа след полунощ в дома на  84-годишната Петра А. и 91-годишния Борис С. и по думите на дядото поискал парите им. Пенсионерите заявили, че нямат пари, но апашът грабнал намиращ се наблизо нож, заплашил, че ще ги наръга и дори няколко пъти посегнал с острието към тях. След като стреснал старците обирджията прибрал 210 лева, взел и сим картата на телефона и ножа и изчезнал.

Местопроизшествието е било посетено от дежурна група на Районното управление на МВР в Монтана, която извършила оглед и започнало издирването на престъпника. Към 10 часа сутринта в сряда полицаите открили апаша и го арестували. Венцислав П. е криминално проявен с 14 регистрации и 5 присъди за кражби и грабежи, които е извършил от детска възраст до сега в районите на Монтана, Лом, Видин и Белоградчик.

Бандитът е от видинското село Динково  и има 7 братя и сестри, пръснати из целия Северозапад, които обикаля и докато им гостува напада беззащитни хора по градове и села, разказаха криминалисти. Апашът е задържан в килия за 24 часа засега. По случая е образувано досъдебно производство, изясняването на грабежа продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Монтана.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"