Арестант скочи от 4-ия етаж на полицията и загина (Обзор)

32-годишният мъж се промушил през решетките и се потрошил на тротоара

Проверяват дали е бит

Арестант загина, след като направи опит за избяга от полицейското управление в Димитровград.

Около 5 ч призори в неделя 32-годишният мъж успял да се промуши през решетката на помещението, в което бил затворен и скочил от четвъртия етаж. Дежурните не забелязали веднага, че задържаният не е в килията. Трупът му бил намерен от случаен минувач на тротоара пред сградата на полицията.

Загиналият, който е от Стамболийски, е бил арестуван за 24 ч в събота, когато го хванали за трафик на мигранти. Автомобилът му бил спрян за проверка на магистрала “Марица” и вътре били открити петима преселници сирийци, влезли тайно през границата. Според неофициална информация, починалият е криминално проявен. В килията, в която се е намирал, има камера, записите от която са иззети. На нея се виждало бягството и часът, в който мъжът е скочил от прозореца. В помещението не е имало други хора и няма съмнение някой да е “помогнал” на беглеца. Той успял да се промуши през решетките, защото е бил изключително слаб - тежал около 50 кг, казаха за “Труд news” полицаи.

По случая е започнала вътрешна проверка в полицейското управление в Димитровград, която трябва да изясни имало ли е побой или друг вид насилие спрямо задържания, което да го доведе до опита за бягство или самоубийство. Разследването е поето от Окръжната прокуратура в Хасково.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ирен Делчева

Този уебсайт използва "бисквитки"