Арестуваха двама за производство на метамфетамин в Пазарджишко (СНИМКИ)

Двама души са арестувани за производство на метамфетамин при специализирана полицейска операция, съобщават от МВР. За срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани двама мъже на възраст 64 г. и 55 г, уточняват от държавното обвинение. Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик е образувано досъдебно производство и се извършват действия по разследването.

Действията са реализирани на 9 октомври на територията на област Пазарджик от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), съвместно с ОДМВР – Пазарджик и РУ – Септември, под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик. 

В хода на оперативно-издирвателните и действията по разследването са претърсени адреси на заподозрените в областния град и в селата Сбор, Паталеница и Ветрен дол. Намерени и иззети са 122 грама бяло кристалообразно вещество, реагирало на метамфетамин, електронна везна, множество съдове с киселини, прекурсори и други пособия, свързани с престъпната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство за производство и държане на наркотично вещество, прекурсори и материали за производството му с цел разпространение.

С полицейска заповед задържаните, на 64 и на 55 години, са оставени в ареста за срок до 24 часа. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения по чл. 354а от НК. Назначени са експертизи. Работата по случая продължава.

Съобщението на Прокуратурата

На 9 октомври 2024 г. в гр. Пазарджик, с. Сбор и с. Паталеница и с. Ветрен дол, обл. Пазарджик, е проведена специализирана полицейска операция на Главна дирекция „Национална полиция“, ОД на МВР-Пазарджик и РУ – Септември под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик. При акцията са били извършени претърсвания и изземвания, при които са били намерени и иззети 122 грама бяло кристалообразно вещество, което е реагирало на метамфетамин. Открити са били още електронна везна, множество съдове с киселини, прекурсори и други пособия, необходими за производство на метамфетамин.

По време на акцията полицейските служители са претърсили няколко адреса в гр. Пазарджик, с. Сбор, с. Паталеница и с. Ветрен дол, обл. Пазарджик. За срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани двама мъже на възраст 64 г. и 55 г.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик е образувано досъдебно производство и се извършват действия по разследването.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения за държане на наркотично вещество с цел разпространение, както и за държане на прекурсори и материали за производство на наркотични вещества с цел разпространение. Действията по разследването продължават.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"