Арестуваха Йенс Леман

Легендарният германски вратар Йенс Леман тези дни прекара една нощ в ареста по подозрение за шофиране в нетрезво състояние по улиците на Мюнхен, след като се върнал от Октоберфест.

Леман, бивш играч на Шалке, Милан, Дортмунд и Арсенал, бе забелязан в неделя да се забавлява на известния фестивал с бира в ръка, така че на 23 септември 2024 г. около 1:30 сутринта е спрян от полицията. Той миришел на алкохол, въпреки че първоначалните тестове не показали нищо. Неспособен да „духа“ повече, Леман е отведен в полицейския участък за допълнителен разпит. Шофьорската му книжка е отнета като част от процедурата, докато полицията приключи разследването.

- Г-н Леман беше подложен на полицейска проверка на 23 септември 2024 г. около 1:30 ч. сутринта поради необичайното си поведение при шофиране в кола в центъра на Мюнхен. Полицаите забелязали отчетлива миризма на алкохол и опасно поведение. Пробата за алкохол в издишания въздух не е дала годни резултати, след което е назначен кръвен анализ и е отнето свидетелството му за управление на МПС, се казва в съобщението на полицията.
Леман спечели трето място с Германия на Световното първенство през 2006 г. и имаше редица проблеми с полицията през последните години. През декември 2023 г. той беше глобен с почти половин милион евро от Окръжния съд в Щарнберг, Бавария, за това, че сряза покрива на гаража на съседа си, за да получи по-добър изглед към близкото езеро.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"