Арестуваха психоболен чужденец за брутално нападение над две жени и дете

Временно пребиваващ у нас поданик на Кралство Нидерландия е задържан за 72 часа и привлечен към наказателна отговорност за умишлено причиняване на телесни повреди на малолетно дете и две жени по хулигански подбуди, съобщиха от Варненската районна прокуратура.

В обедните часове на 29 септември 27-годишният чужденец нападнал безпричинно баба, майка и 5-годишното й дете, които се разхождали в Морската градина. Първо ударил по-възрастната жена с юмрук по главата, а после налетял на детето, чиято майка пострадала при опит да го защити. Бруталната атака била прекратена след намесата на минувачи, сочи пост във фейсбук на една от потърпевшите, която благодари на спасителите. 

Заради неоправданата агресия към непознати след ареста на мъжа била направена съдебно-психиатрична експертиза. Тя установила, че той страда от психично заболяване и по време на нападението е бил в състояние на продължително разстройство на съзнанието, като не е можел да ръководи постъпките си. За да не навреди на околните и на себе си, предстои нидерландецът да бъде настанен в психиатрична клиника.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, "Труд news", Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"