Арестуваха рецидивист за изнудване на куриер

Селянин от Буйново насила си върнал парите за пратка, която не харесал  

Заплашил с бой и убийство

Клиент на сайт за онлайн търговия накарал куриер да му върне парите за пратката, която получил и не харесал. Доставчикът бил заплашен със смърт и след като се обадил за помощ в полицията, изнудвачът, който се оказал рецидивист, бил арестуван.
Екшънът се разиграл в търговищкото село Буйново. Там пристигнал служителят  на куриерска фирма и донесъл пакет на 41-годишния местен жител К. М. Както си му е редът, получателят дал 350 лева за наложения платеж и взел пратката, а куриерът потеглил към следващия адрес. 

След половин час К. М. му се обадил по телефона. Започнал да настоява куриерът да се върне в Буйново, защото пратката не съдържа това, което е поръчал. Младият мъж обърнал автомобила към селото. Селянинът го посрещнал с викове и крясъци веднага да му върне парите, защото недоволен от получената стока и се отказва от пратката. Напразно куриерът се опитал да му обясни, че фирмата, в която работи, няма нищо общо с онлайн търговеца, изпратил пратката. Рекламациите трбявало да бъдат направени към подателя и той, а не доставчика, да върне парите. Това още повече подразнило жителят на Буйново  и след заплахи за побой и убийство, куриерът му върнал 350-те лева.

По случая се води дело за рекет и заплахи в условията на опасен рецидив. Наблюдаващ районен прокурор от Търговище е пратил К. М. в ареста за 72 часа и ще внесе искане в Районния съд да го остави за постоянно зад решетките.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"