“Арсенал“ написа присъдата за Куман

Арсенал“ почти узакони уволнението на Роналд Куман. Победа с 5:2 над „Евертън“ бе първа като гост за тима на Арсен Венгер във Висшата лига. А „карамелите“, които направиха селекция за Шампионска лига, имат само 2 успеха в последните 12 официални мача.

15 години след феноменалния си първи гол в елита срещу „Арсенал“ Уейн Руни откри резултата за родния „Евертън“. Това обаче се оказа крайно недостатъчно. Начо Монреал, Месут Йозил, Александър Лаказет и Аарон Рамзи обърнаха мача. В последната минута Байе Ниасе намали на 2:4, но Алексис Санчес заби пети гол. Залозите на букмейкърите са, че „Евертън“ ще е с нов треньор следващата седмица. Фаворит е Дейвид Мойс, който имаше най-славна кариера на „Гудисън парк“ в ерата на Висшата лига.

В същото време Жозе Моуриньо определи загубата на „Манчестър Юнайтед“ като най-слабия мач в кариерата му. Специалния се нахвърли срещу испанеца Андер Ерера, футболист №1 на тима през миналия сезон. Халфът каза, че мотивацията не била на ниво. „След като един футболист го казва, то целият отбор трябва да отиде на пресконференцията и да обясни защо – изригна Моуриньо. - Аз нямам отговор. Когато губя мачове, то е защото съперникът е бил по-силен. Когато падаш заради лоша мотивация, проблемът е голям. Нормално е „Юнайтед“ да е по-добрият срещу „Хъдърсфийлд“. Но те бяха по-мотивирани и агресивни. Не го приемам. „Хъдърдсфийлд“ игра, както очаквах „Юнайтед“ да играе. Може да е изненадващ резултата, но е реален и справедлив.“

Мениджърът Мино Райола пък каза, че Златан Ибрахимович може да играе още 5-6 години. На 36 шведът се възстановява от тежка контузия на коляното и се очаква да се завърне в състава на „Юнайтед“ около Коледа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"