„Арсенал“ отказа да тренира в София

 

Предстоящият съперник на „Лудогорец“ в Шампионската лига „Арсенал“ отказа да тренира в София преди мача на 1 ноември.

„Артилеристите“ ще пристигнат в столицата ден по-рано, като часове преди полета ще имат занимание в Лондон. Не е изключено Арсен Венгер да реши все пак неговите футболисти да посетят стадион „Васил Левски“, за да се запознаят с тревното покритие на съоръжението.

До момента единствено „Валенсия“ от съперниците на „орлите“ в Европа отказа официалното занимание в София, а това се оказа и добър ход за „прилепите“. Тогава испанците спечелиха първия мач от 1/8-финалите на Лига Европа с убедителното 3:0.

В същото време българският шампион продължава напред за Купата на България след убедително 4:0 над миналогодишния финалист „Монтана“. Двубоят се игра в Разград, въпреки че „сините“ бяха домакин за мача от 1/8-финалната фаза. "Монтана" не може да играе у дома поради ремонт на стадиона и се съгласи да "домакинства" в дома на съперника. Това ще направи и "Дунав" в шампионатния мач срещу "Лудогорец" в петък.

Два гола за „зелените“ срещу "Монтана" вкара Клаудиу Кешеру, а по един добавиха Вържил Мисиджан и Натанаел.

"Нищо специално, един нормален мач за нас - обясни треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев. - Съставът беше разбъркан, в едни моменти футболистите бяха поотпуснати. Резултатът е 4:0, а това е добре."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"