Асен Василев стана заместник на Байрам Байрам в бюджетната комисия

Бойко Борисов отново начело на Комисията по външна политика в парламента

Кирил Петков оглави Комисията по европейските въпроси

Байрам Байрам от парламентарната група на ДПС беше избран за председател на Комисията по бюджет и финанси в НС. Бившият финансов министър и председател на комисията Асен Василев от ППДБ вече ще е само негов заместник. Така реши пленарната зала, попълвайки състава на постоянните комисии в парламента.

Байрам е от избирателен район Кърджали. Той е шести мандат народен представител. Завършил е “Финанси” и “Педагогика по история и география”.

Отново начело на Комисията по външна политика застана лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а Кирил Петков е начело на Комисията по европейските въпроси. Анна Александрова от ГЕРБ-СДС застава начело на слятата в едно Комисия по конституционни и правни въпроси. Петър Кънев от “БСП за България” ще ръководи икономическа комисия, а енергийната ще председателства Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Постоянните комисии в 50-ото НС са 25, като за ГЕРБ-СДС председателските места са седем, за ППДБ и “Възраждане” по 5, ДПС е с три председателски места, а по две останаха за БСП и ИТН. 25-ата Комисия за контрол над службите за сигурност отново е с председател на ротационен принцип. Първи ще я оглави Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, решиха депутатите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"