Асеновград актуализира програмата за качество на атмосферния въздух с близо 90 000 лв.

Община Асеновград обяви обществена поръчка за изготвяне на актуализация на общинската програма за качество на атмосферния въздух.  Стойността на поръчката е  87 435 лв. без ДДС.

Актуализацията е в изпълнение на проект, касаещ намаляване нивата на замърсителите и достигане на утвърдените норми в атмосферния въздух на територията на общината. Цебта на обществената поръчка е да бъдат планирани адекватни мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух, които да доведат до постигане на определените норми.

Изпълнителят трябва да се ангажира с набиране на наличната информация, отнасяща се до процеса на оценка и управление на качество на атмосферния въздух, проучване и анализ на пълнотата на наличната информация, комплексна оценка на качеството на въздуха в района, анализ на причините за превишаване на нормите, формулиране на мерки и/или проекти за подобряване на качеството на въздуха в краткосрочна, средносрочна и дългосрочна перспектива в план за действие към програмата, определяне на прогнозни разходи и източници на финансиране за реализация на мерките в плана за действие към програмата, изготвяне на окончателен вариант на програмата за качество на атмосферния въздух.

Обществената поръчка трябва да се изпълни в рамките на 10 месеца. Срокът за подаване на оферти или заявления за участие изтича на 16 октомври, а самите оферти ще бъдат отворени на следващия ден – 17 октомври в сградата на Община Асеновград.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"