Асистентът на Матю Пери е виновен за смъртта му

Кенет Ивамаса е инжектирал смъртоносната доза в тялото на актьора

Личният асистент на Матю Пери Кенет Ивамаса призна отговорността си за смъртта на звездата от „Приятели“, който беше открит мъртъв в гореща вана в края на миналата година. Ивамаса е инжектирал смъртоносна доза кетамин на актьора и му е помогнал да се сдобие с наркотици чрез незаконни средства.

Кенет Ивамаса е един от петимата обвинени за смъртта на Матю Пери. Освен него са обвинени още Джасуин Санга, известна като „кралицата на кетамина“, лекарите Салвадор Пласенсия и Марк Чавес и приятелят на актьора Ерик Флеминг. Всички те са обвинени в заговор за разпространение на кетамин. Ивамаса и Флеминг може да получат от 15, до 25 години затвор, след като се признаят за виновни. Чавес и Санга - от 10 години, до доживотен затвор.

Инжекциите с кетамин, както стана известно по време на разследването, са поставени на Матю Пери от неговия личен асистент Ивамаса, който работи с актьора повече от 25 години. Д-р Салвадор Пласенсия, който снабдява Пери с лекарства, научил Кенет как да прави инжекциите. Лекарят има лиценз и това му позволява да предписва такива медикаменти, но се нуждаел от помощта на друг лекар, за да осигури на Матю необходимото количество.

Медиците знаели за нарастващата зависимост на Пери и се възползвали от това, а в лична кореспонденция помежду си го наричали „идиот“ и се договаряли „колко повече може да им плати“. Така лекар от Сан Диего, Марк Чавес, признал, че е изписал фалшиви рецепти, за да прехвърли Салвадор Пласенсия лекарства на актьора, който бил готов да плати 2000 долара за бутилка, струваща 12 долара. Общо Матю Пери похарчил 55 000 долара за кетамин, доставян му от д-р Пласенсия през двата месеца преди смъртта си.

Актьорът приемал до 6 инжекции кетамин на ден. Само 5 дни преди да умре Ивамаса му поставил 27 инжекции. Когато Пери настоял за увеличаване на дозата, Кенет, чрез приятеля на Матю, Ерик Флеминг, се свързал с „кралицата на кетамина“ Джасуин Санга, която продава наркотици на знаменитости и като бонус за голямата поръчка добавила  кетаминови бонбони за Матю. Тя знаела, че това може да предизвика предозиране, тъй като друг неин клиент умрял от свърхдоза през 2019 г.

„Всеки от обвиняемите е играл ключова роля в незаконното предписване, продажба и разпространение на кетамин, което причини смъртта на Матю Пери. Актьорът е жертва на безскрупулни лекари, които злоупотребиха с доверието му, защото са го виждали като източник на доходи, и дилъри, които са му давали кетамин в немаркирани флакони“, каза говорител на полицията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"