Атанас Илков: Не се чака повече от два часа на която и да било граница

В активния туристически сезон наблюдавахме изключително динамичен трафик, всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) работеха в пълен обем, нямаше служители, които да почиват. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на изслушване в парламента относно затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния.

Той посочи, че през активния туристически сезон е въвеждан и облекчен режим на проверка. 

Вътрешният министър посочи, че са направили всичко, което е зависело от МВР, така че да облекчат трафика, но инфраструктурата не може да поеме този огромен брой от тежкотоварни и леки автомобили в активния туристически сезон. Той посочи, че много граждани са пътували за Република Турция и после са се връщали, и това е създало изключително голямо затруднение на границите. 

При настоящата инфраструктура няма как този процес да се подобри откъм по-бързо преминаване, коментира министър Илков. Колегите работеха в изключителна координация и комуникация с гръцките и румънските власти, така че да облекчим този процес, добави той. 

Атанас Илков коментира, че проблемите са наблюдавани само през август и в началото на септември. Сега мога да ви уверя, че не се чака повече от два часа на която и да било граница, заяви той. 

По отношение на паркинга с момчетата с черни дрехи, ще го проверим, и ако действително е така, ще вземем необходимите мерки, каза вътрешният министър в отговор на въпрос на „Продължаваме промяната-Демократична България“, пише БТА.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"