Атанасова към ПП и ДБ: Вълшебната флашка ли ви осигурява изборни победи?

"В залата са хората, които постъпват отговорно към своите избиратели, защото ние всички сме тук по волята на суверена."

Това заяви от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС председателят й Десислава Атанасова в декларация от парламентарната трибуна. Парламентът успя да събере кворум от третия опит днес, след като ГЕРБ-СДС се върнаха в пленарна зала. Така стартът на работния ден започна с близо два часа закъснение. В залата бяха отчетени 155 присъстващи, като парламентарните групи на ПП и ДБ не влязоха на заседанието.

"В тази зала, днес, е категорично ясно кой иска да работи за държавата, да търси решение за българските граждани и кой иска бързи избори, да няма стабилност, да няма еврозона, да продължат да растат цените на горивата", посочи Атанасова. 

"Отговорът е само един - тези, които докараха държавата ни до пропаст. И ако твърдят по кулоарите, като временни посетители, че това е общественият дебат и по тази тема само ще разделят обществото - вълшебната флашка, то тогава ние започваме да изпитваме още по-сериозни съмнения - вълшебната флашка ли им осигурява изборни победи?", попита Атанасова.

"Ние сме тук по волята на суверена, изразена с машинно гласуване. По техните правила, техните машини, с техните вътрешни министри, ние сме тук по волята на българските граждани", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Кой отсъства? Тези, които са в изолация. Тези, които поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи в държавата. Искат ли тези, които отсъстват, ПП и ДБ, да търсим решения за това как държавата ни ще се справи с инфлацията, която в голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление. Как държавата ще понижава цените на горивата, които пораснаха благодарение на великите им дела, включително и пред Европейската комисия, защитаващи чужди интереси", коментира Десислава Атанасова.

"Кой ще поставя ултиматуми с няколко процента и 20 депутати?", попита депутатът от ГЕРБ по адрес на ДБ.

"Ако имате смелост, ако имате отговорност - заповядайте. Ние ще бъдем тук. ГЕРБ-СДС ще отстоява правото на хората да изберат как да гласуват", заключи Атанасова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"