Атанасова: Недопустимо е държавата чрез репресивния си апарат да запечатва помещения и да извежда с белезници журналисти

Какъвто и спор да има, той се решава в съда. Абсолютно недопустимо е държавата чрез репресивния си апарат да запечатва помещения, да извежда с белезници журналисти, каквито притеснения има, оповестени в социалните мрежи. Точно заради това и днес нашата парламентарна група реагира. На първо място при консултациите при президента ние го запознахме с нашите притеснения по отношение свободата на медиите. Това заяви пред БТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ по повод политическите репресии срещу "Труд".

Атанасова коментира и реакцията на президента Радев, който по време на консултациите предложи на партията да помогнат финансово на в. „Труд”: Според мен това беше безпрецедентна реакция. Австрийският канцлер оповести само преди седмица своето окончателно напускане от политиката, подаде оставка като канцлер, защото от поркуратурата го разследваше по съмнение за финансиране на частни медии за изграждане на добър публичен образ през 2016-2018 г. Представяте ли си реакцията на българския президент, за който очевидно няма нищо притеснително, дори дава съвет на една политическа партия да финансира една свободна медия, изтъкна тя.

Смятам, че детайлът следва да се изясни в съдебния спор, доколкото разбирам след месец има насрочване на заседание във връзка с този съдебен спор. Оттам нататък всяка намеса на полиция в българска медия, която и да е тя, е недопустима и затова внесохме искане за свикване на извънредно заседание, на което да зададем тези въпроси на министъра на културата. Служебният министър на културата днес погреба свободата на словото, каза още Атанасова.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"