Аутори напуснал "Лудогорец" заради Томанов

Треньорът Пауло Аутори напуснал "Лудогорец" заради освобождаването на Методи Томанов от поста спортен директор. Това разкри самият наставник. Първоначалната информация, разпространена от Южна Америка бе, че специалистът не е щастлив в България. Оферта от "Атлетико Национал" пък накарала Аутори да поиска да си тръгне още сега. В последствие се оказа, че това не е така. Треньорът даде кратко изявление пред бразилското издание „Глобо“ по повод предстоящата раздяла с „Лудогорец“.

„Нямаше да бъде етично от моя гледна точка да продължа, след като бе махнат човекът, който ме доведе в клуба”, заяви 62-годишният бразилец, визирайки освободения Методи Томанов.

Именно бившият играч на ЦСКА е с основна заслуга за селекцията в „Лудогорец“ от средата на 2011 година и има съществен принос за успехите на клуба в българското първенство и на европейската сцена. В Разград феновете спекулират, че незадоволителната селекция, липсата на нови успехи в турнирите и бавното надграждане в клуба довели до раздялата със спортния шеф. Този сезон „Лудогорец“ не успя да прескочи втория квалификационен кръг на Шампионската лига, след като отпадна от унгарския МОЛ (Види) и то без да отбележи гол в две срещи. "Орлите" преодоляха с мъка третия предварителен кръг в Лига Европа, след като отстраниха босненския "Жрински" (Мостар). В крайна сметка отборът влезе в групите на Лига Европа, но в първите 2 срещи допусна загуби. А в предишните си две участия в тази фаза на надпреварата "Лудогорец" имаше едва едно поражение в 12 срещи.

Снимка СПОРТАЛ

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"