Африканската костенурка Рафаелло влюбен в четири дами (СНИМКИ)

Летни емоции в Бургаския зоопарк

5- метрови душове за животните в жегите

Вълците най- големи любители на баните

Африканската костенурка Рафаелло в зоопарк Бургас вече е в компанията на 4 женски. Това съобщи управителят на зоокъта-  Кръстьо Дъбов. 

"Най-голямата костенурка на Балканския полуостров от вида „африканска сулка“ живее в зоопарк Бургас. Рафаелло тежи над 60 килограма и носи името на герой от филмчето „Костенурките нинджа”. 

Той вече се радва на компанията си от четири женски костенурки от същия вид. Две от дамите са на 12 години, а другите на 2. Те все още не са осиновени и очакват своите кръстници, които да им изберат имена", обясни Кръстьо Дъбов. 

От зоопарка съобщиха още, че новите животни се адаптират бързо и вече имат любовни взаимоотношения с новия си партньор. Това е знак, че скоро се очаква и потомство. 

Гигантските костенурки се намират в нова контактна зона, в която посетителите могат да общуват с тях, да ги хранят и да се снимат.

В зоокъта непрекъснато има бейби- бум, което означава, че животните наистина тук се чувстват комфортно. Има нови бебета при мини маймунките- мармозетки. Големи са колкото кибритена кутийка.

Наесен се очакват и нови попълнения- още два вида маймуни и един бозайник, който е много любим на децата. Засега обаче какви точно ще бъдат новите обитатели, се пази в тайна.

В жегите, животните в Бургаския зоопарк си имат специални разхладителни душове. - "Имаме си специална инсталация, наш патент. Пръскачки обливат с вода на 5 метра височина и системата охлажда бързо с 5- 6 градуса надолу. Температурата пада, охлажда се въздухът и животните се чувстват отлично", каза още Кръстьо Дъбов.

На душовете се радват абсолютно всички животни. Любопитно е, че много ги харесват вълците. Мокрят се под тях, скачат, въргалят се отдолу под струите, радват се като деца, коментираха още от любимия на бургазлии зоокът.

Зоопарк Бургас е и една от любимите туристически дестинации с многообразието на животни.  Не само местните, но и гости от цял свят посещават уникалния зоокът.

В контактните зони посетителите могат да общуват с животните, да се снимат и да ги хранят. Там са свободно пуснати много от обитателите му.. Подбрани са животни, които са социални, и дружелюбни., и са любимци най- вече на най- малките гости- децата.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"