Баджо е добре, участва в огледа на вилата си от карабинерите днес

Роберто Баджо и семейството му станаха жертва на жесток грабеж късн0о снощи, докато гледаха мача Италия - Испания от Европейското първенство по футбол, което се играе в Германия. Кошмарът за петдесет и седем годишния започва около 22 часа местно време, когато банда от поне петима души, всички въоръжени, нахлуват във вилата на футболиста в Алтавила Вичентина. Полицията предполага, че са група от професионалисти, като се има предвид начина, по който действат - ударът е проучен до най-малкия детайл и изборът да се влезе по време на мача на адзурите не е случаен.

Веднага щом крадците влизат в къщата, Баджо се опитал да се изправи срещу един от тях: след много кратка битка крадецът го ударил по челото с приклада на пистолет, причинявайки на легендата дълбока рана, след което той и неговите членове на семейството са били заключени в килера. Междувременно престъпниците обърнали всяка стая с главата надолу, откраднали часовници, бижута и пари. Все още не е възможно да се определи количеството на плячката. Когато футболистът разбрал, че обирджиите са си тръгнали, разбил вратата и извикал полиция. 

Войниците от ротата Виченца се намесили, след като изслушали Баджо и семейството му. Те вече са получили всички изображения от видеонаблюдението н къщата. Шампионът е бил откаран в спешното отделение в Арциняно след полунощ, където са шили раната му на челото.

Според сайта "Кориере дел Венето"  днес сутринта карабинерите са извършили поредица от проверки в двора на вилата, като ги е придружил самият Баджо: много вероятно е бандата да е влязла от задната част на градината, като се има предвид, че криминалистите са търсили дълго време възможното място. Те също така преглеждат частни и обществени камери за наблюдение, за да разберат дали нещо от нападението е записано. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"