Байдън даде подкрепа на Харис на общо събитие

Вицепрезидентката се съгласила на още един тв дебат

Президентът Джо Байдън и вицето му Камала Харис се появиха на първото съвместно мероприятие, откакто държавният глава се отказа от надпреварата за нов мандат в Белия Дом, предаде Ройтерс.

Съвместната им изява бе в рамките на събитие, отбелязващо въвеждането на отдавна очаквания таван на цените на 10 от най-изписваните лекарства за пациенти над 65-годишна възраст, ползващи здравно осигуряване чрез американската държава по програмата “Медикеър”.

В рамките на проявата Байдън отново показа подкрепата си за кандидатурата на Харис с думите, че тя ще бъде “адски добър президент”.

А бившият президент и настоящ кандидат за нов мандат Доналд Тръмп даде многочасова пресконференция, по време на която обвини опонентката си Камала Харис, че предлага “комунистически контрол на цените”, визирайки предложенията и за справяне с инфлацията.

“Харис току-що обяви, че справянето с инфлацията ще бъде “приоритет от първия ден” за нея”, заяви Тръмп, допълвайки, че първият ден за Харис е бил преди три години и половина.

Междувременно щабът на Харис се съгласи на още един тв дебат с Тръмп, който ще се проведе през октомври.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"