Байдън се зарази с коронавирус

81-годишният президент на Съединените американски щати Джо Байдън, който ще участва в президентските избори през ноември, се разболя от коронавирус. Американският лидер даде положителна проба за COVID-19, пише CNN.

"Дадох положителна проба за COVID-19 в сряда следобед, но се чувствам добре“, написа американският лидер. "И през това време ще продължа да работя, за да свърша работата за американския народ“.

Байдън благодари на всички за добрите пожелания и обяви, че ще остане в изолация, докато се възстанови.

Отбелязва се, че американският президент изпитва "леки симптоми“. Лекарят на Байдън посочи, че той е получил първата си доза от антивирусното лекарство и ще се постави под карантина в дома си в Делауеър.

"Този ​​следобед президентът разви симптоми на горните дихателни пътища, включително ринорея (хрема) и непродуктивна кашлица, с общо неразположение. Чувстваше се добре по време на първото си събитие, но тъй като не се подобри, беше направен тест за COVID-19 и резултатите бяха положителни“, се казва в бележка от лекаря на Байдън, предоставена от прессекретарята на Белия дом Карин Жан-Пиер.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"