"Байерн" най-слаб от 17 години насам

Две ремита, три загуби - "Байерн" не е бил толкова слаб от 17 години! А само преди девет дни в Мюнхен мечтаеха за требъл. След загубата с 2:3 на "Алианц Арена" от "Борусия" (Дортмунд) в полуфинал за купата остава едничката утеха - Бундеслигата. Преди сезона "Байерн" взе Карло Анчелоти за големите титли, но италианецът се провали. Треньорът е спечелил средно по 1 точка на мач. Миналата година предшественикът му Пеп Гуардиола - по 1,9 точки. Остава носталгията по Юп Хайнкес и требъла през 2013-а...

"Както казваше Джоване Елбер, дървото на "Байерн" гори - рече легендата и настоящ тв коментатор Мемет Шол. - Стават ли за този тим играчи като Дъглас Коста, Ренато Санчес и Кингсли Коман? Истината е, че на Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге всеки фен на "Байерн" може да се довери."

Баварците за първи път са в такава криза от 2012-а, когато паднаха с 2:5 от "Борусия" във финала за купата. Тогава клубът извади големите пари и атакува требъла. Но отборът днес е доста стар - Лам и Алонсо се отказват, Рибери и Робен са на години. А заместниците им не могат да ги изместят от състава. Въпросът е каква ще е политиката - свои кадри или прескъпи чужденци?

Анчелоти каза, че "Байерн" може да се сърди само на себе си. Факт - футболистите пропуснаха куп положения. Хьонес отказа да говори. Румениге рече само: "Ужасна вечер!" Добрата новина за Мюнхен е, че испанският национал Тиаго Алкантара поднови договора си.

А "Борусия" отива на четвърти пореден финал. Никой тим не го е постигал преди. При това триумфът дойде само 15 дни след атентата срещу автобуса. В мача за трофея "Борусия" ще се изправи срещу "Айнтрахт".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"