Байрам Байрам: Връзката между Доган и Пеевски е като между баща и син

Връзката между почетния председател д-р Ахмед Доган и председателя г-н Делян Пеевски е много силна. Тя е като между баща и син. Това заяви Байрам Байрам - зам.-председател на ПГ на ДПС.

"Винаги може да се загърбят всички проблеми и кризисни ситуации в името на българския избирател. Аз съм сигурен в разума на почетния председател, в разума на нашия председател г-н Пеевски, че в името на хората - за едно по-силно ДПС, за единно ДПС, монолитно ДПС, всеки може да загърби своите въпросителни в главата, и може да стигнем до едно монолитно ДПС, което да постигне още по-добри резултати на предстоящите парламентарни избори", каза още той. 

"На 9 юни Движението за права и свободи постигна един исторически резултат – ние станахме втора политическа сила, имахме 47 народни представители. Това показва, че ДПС ще бъде незаобиколим фактор за българската политика и, че без ДПС не може да има стабилно управление. Най-вероятно това не се хареса на някои хора, има много хора, които не искат ДПС да има такава сила в България, да има такава сила на политическа сцена, и за жалост те успяха чрез интриганти и дерибеи да направят така, че Движението за права и свободи в момента да се вижда по-слабо отпреди", коментира Байрам Байрам.

Според него тези хора не искат ДПС да има такава сила в България, защото ако това се случи "няма да могат да си правят своите схеми и далавери".

"ДПС каза на всички ясно и категорично, че ще се занимава единствено и само с проблемите на хората. И това не се хареса на някои хора. Нашият председател г-н Делян Пеевски каза: "Работата на народните представители е единствено и само да се занимават с проблемите на хората, и с решаването на тези проблеми“. Защото за нас на първо място стои българският избирател и по-високият жизнен стандарт, в който те трябва да живеят. За жалост, в момента България е на опашката в Европейския съюз, и ние, като Движение за права и свободи, ще направим всичко възможно всички български граждани да получат един по-добър жизнен стандарт за живота", допълни той.

"Развръзката със сигурност е обвързана с това всеки член на Движението за права и свободи, без значение на какъв пост е, да даде всичко от себе си за обединението и единството на партията. Да не се връзват на интригите на дерибеите, които по региони и по общини дерибействат и внушават много лоши неща на обикновения човек. Хората са объркани, говорим си, че българите превземат партията, дори мога да използвам една дума, която чух последно, когато бях в Кърджали, че някои обикалят и казват: "гяурите превземат партията“. Това не е допустимо в 21 век да се говори по такъв начин. Това не са ценностите, на които ни e учил почетният председател д-р Ахмед Доган", каза Байрам Байрам пред "Фокус". 

"Ние, от парламентарната група на ДПС, от ръководството, във всички студия, във всички интервюта, които даваме, казваме, че няма конфликт между почетния председател д-р Ахмед Доган и председателя г-н Делян Пеевски – конфликтът е между г-н Пеевски и дерибеите, които продължават да дерибействат, десетилетия наред са дерибействали, трупали са милиони на гърба на партията, които са се крили винаги зад гърба на нашия почетен председател г-н Ахмед Доган, и за жалост, в момента правят всичко възможно ДПС да изглежда по-слаба политическа сила на българската политическа сцена и пред българския избирател, което е много опасно", категоричен бе той.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"