Барселона тъне в дългове, но пак иска Алфонсо Дейвис

7 клуба чакат пари от Барселона за Роберт Левандовски, съобщи вестник AS. Изданието, позовавайки се на данни от финансовия отчет на каталунците, твърди, че от тима дължат на клубовете малко над 147 милиона евро за трансфери на играчи, от които 45 милиона са за изплащане в краткосрочен план и 102 милиона - в дългосрочен.

Седем клуба все още трябва да получат пари за Левандовски, който се присъедини към отбора през 2022 г. срещу 45+5 милиона евро от Байерн. Това са грандът от Мюнхен, Борусия Дортмунд, Легия, Лех, Знич Прушков, Полония и Делта.

Тимът, управляван от Жоан Лапорта, трябва да плати за трансфера и на Рафиня, който се присъедини от Лийдс през 2022 г. за 58 милиона евро. Клубът трябва да плати на англичаните 559 хиляди евро в краткосрочен план и почти 42 милиона в дългосрочен план, както и известна сума на предишните му клубове.

Манчестър Сити трябва да получи 26 милиона евро за Феран Торес, а Бетис - 1.5 милиона евро за Емерсън Роял (900 хиляди евро) и Жуниор Фирпо (600 хиляди евро) - последните двама вече не в клуба, съобщи БТВ. 

В момента под наем за Бетис играе и Витор Роке, който премина от Атлетико Паранаензе за 30+30 милиона евро. Бразилският клуб чака 11.8 милиона евро

На фона на тези дългове Барселона проявява интерес към защитника на Байерн Мюнхен Алфонсо Дейвис, пише Mundo Deportivo. 23-годишният канадец е при баварците от 2018 г., когато осъществи трансфера от американската Мейджър Лийг Сокър. Той е играл в пет от мачовете на своя отбор в Бундеслигата този сезон, както и в двата от Шампионската лига. През лятото се появи информация, че големият съперник на Барселона - Реал Мадрид също иска Дейвис в редиците си, но тогава "кралете" не се разбраха с германския тим и оставиха нещата за следващото лято, когато се очаква играчът да дойде със свободен трансфер.

Transfermarkt определя пазарната стойност на Алфонсо Дейвис на 50 милиона евро, което е с 20 милиона евро по-малко от миналата година по същото време. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"