Баща преби до смърт с кол 17-годишния си син (обзор)

Кръвопролитие в Монтана

Зверството било извършено след семеен скандал и алкохол

Родителят сам закарал детето си до болница

Момче на 17 години е било брутално убито с дървен кол от собствения си баща. Зверството било извършено малко преди 3 часа през нощта в квартал “Кошарник” в Монтана.

Сигналът за убийството бил подаден в полицията от дежурен екип на Спешна помощ в града. Те съобщили, че при тях било докарано от родителите му момче, което обаче било починало. По трупа на тийнейджъра били открити много следи от насилие и кръвонасядания по гърдите.

Криминалисти бързо изяснили, че убийството било извършено в крайния квартал “Кошарник”. Установено било, че късно вечерта между баща и син възникнал скандал и започнала саморазправа. Според местни хора за разпрата помогнал и изпит алкохол. 36-годишният мъж взел дървен кол и започнал да нанася безмилостни удари по сина си. Момчето паднало и загубило съзнание. Едва тогава бащата се стреснал и го закарал в Спешна помощ в Монтана. Там медиците констатирали смъртта на детето и съобщили на полицията за случая.

По случая е започнало разследване. Установени са и свидетели на побоя, които са дали показания. Тялото на момчето е оставено за аутопсия в болницата.

От ОДМВР-Монтана съобщиха, че 36-годишният задържан баща е криминално проявен и осъждан за други престъпления. Той е задържан, разследването на случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Монтана.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"