Баща, убил бебето си, застава пред съда

32-годишен мъж, удушил и изхвърлил в дворна тоалетна току що роденото си дете, ще бъде изправен пред съда в Монтана, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Васил Ангелов от крайдунавското село Долно Цибър от 2009 г. живеел на съпружески начала със Силвия Ц. Двамата имали две деца – на 7 и 4 години, а през пролетта на 2015 г., когато живеели в село Игнатово, жената разбрала, че отново е бременна. Двамата с Васил обаче решили да не казват на никого за очакваното дете, на близки и познати те обяснявали напълняването на жената с бъбречни проблеми. Вечерта на 22 юли 2015 г. Васил заварил жена му да ражда в дома им. Бебето се появило на бял свят живо и здраво, и проплакало.

Бащата обаче изнесъл новороденото момиченце на двора, увил го в дреха и започнал да притиска шията му, докато спряло да се движи. Тогава го хвърлил във външната тоалетна. След раждането майката припаднала и мъжът извикал линейка. В ломската болница медиците стабилизирали Силвия, но установили, че току-що е родила. Родителите обаче не давали никаква информация за детето и лекарите информирали полицията за случая.

Криминалистите открили мъртвото бебе в тоалетната, а извършената аутопсия констатирала че детето е била родено жизненоспособно, без аномалии и е умъртвено насилствено. На Васил Ангелов е предявен обвинителен акт, предстои насрочването на първото съдебно заседание. За убийството на новороденото му дете мъжът го грози присъда от 15 до 20 години зад решетките или доживотен затвор.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"