Бащата на Сашко: Той е много по-добре

12-годишният Александър от Перник, който беше в неизвестност 9 дни, вече е много по-добре. Това съобщи бащата на детето във фейсбук. Днес се очаква да бъде преместен от реанимация в самостоятелна стая, заяви директорът на болницата Валентин Димитров.

"Детето е в много добро общо състояние. няма някакави наранявания или увреди, които да имат пряка опасност за живота на детето или неговото здраве. Възстановява се адекватно", заяви д-р Валентин Димитров - директор на "Пирогов".

Шефът на планинските спасители обясни в сутрешния блок на БНТ как е била избрана зоната за претърсване, където бе открито детето.

"Решихме, че може просто в светлата част на денонощието детето да е преминало билото на планината и да е навлязло в южната част на планината", заяви Емил Нешев - директор на ПСС.

"Според мене детето е било в планината през цялото време, но то се е криело от нас. Криело се е от всички хора, които са го търсили в планината, поради естеството на заболяването му", каза още Емил Нешев.

Детето изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо. В мащабната акция по издирването му се включиха служители на МВР, планински спасители и над 9000 доброволци. Все още няма категорична версия какво се случило с 12-годишното момче, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Все пак съмнението остава и разследването продължава.

"Лично като гражданин и като магистрат, възможно е да е чудо, аз съм вярващ човек, но логично трябва да проверим дали детето не е държано някъде против волята му, защото ние сме възрастни хора, аз лично не бих могъл да оцелея без храна, вода и без дрехи в планинска местност девет дена", каза главният прокурор Иван Гешев.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"