Бащата на убитата Евгения пред "Труд news": Новата съдебно-медицинска експертиза потвърждава, че тя е била удушена

Очакваме доживотни присъди без право на замяна

Душата на Ети е неспокойна в онзи свят, в който е вече

В момента бащата Пламен се разхожда на свобода срещу 5000 лв. гаранция, което е парадоксално

Бащата на убитата Евгения Чорбанова - Андрей, и днес прекрачи прага на Съдебната палата, за да може да се чуе новата съдебно-медицинска експертиза пред съда. 

Съдебното заседание обаче бе отложено поради болен член на съдебния състав, за което стана ясно минути преди старта на делото, което има нова дата - 22 октомври.

"Разочароващо е, че днес процесът беше отложен, защото желая, колкото се може по-скоро това да приключи. Надяваме се да има справедливост, за да може да се успокои духа на дъщеря ни, защото, според нас, тя не е спокойна в този свят, в който е вече", каза бащата на убитата преди 3 години Евгения Андрей Чорбанов.

Той сподели още, че, на този етап, за него справедливо би било да има най-тежка отсъдена присъда.

"Справедливо би било да има присъда доживотен затвор без право на замяна", коментира той пред "Труд news"

"В момента той има само "доживотна присъда" с определен срок, в който може да се измени. Баща му също е осъден с доживотен затвор, но в момента се разхожда на свобода срещу 5000 лв. гаранция. Това е парадоксално", обясни още той пред нашата медия.

Бащата на Ети поясни още, че новата съдебно-медицинска експертиза потвърждава първата, а именно че Евгения е била удушена.

"Лицето ѝ е било омотано с няколко слоя стреч фолио, за да са спокойни, че никога повече няма да се съживи. Имаме основание да смятаме, че тя е била жива към онзи момент", каза още Андрей Чорбанов. 

TRUD_VERSION_AMP:10//
Публикувано от Анита Иванова

Този уебсайт използва "бисквитки"